Badalona es torna a omplir de màgia: arriba la 22ena edició del Memorial Li-Chang

Del 5 de febrer al 6 de març Badalona acollirà l’edició anual del Festival Internacional de Màgia amb actuacions al Teatre Zorrilla, al Teatre Margarida Xirgu i al Teatre Blas Infante.

©JosepGarcia/Badalona Cultura

©JosepGarcia/Badalona Cultura

El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang, celebra aquest any la seva 22ena edició amb una programació carregada de propostes innovadores i de qualitat que comptarà amb mags, magues i artistes tan locals com internacionals que posaran l’accent en diferents disciplines del món de l’il·lusionisme.

Entre els espectacles que acull el Festival destaca “Una tarda amb el Mag Lari” que tindrà llocal Teatre Zorrilla el diumenge 13 de febrer. El reconegut il·lusionista, acompanyat pel mag Lluc Perelló, combinarà l’elegància, la ironia i la presència escènica amb un accent molt familiar.  Un espectacle que promet fer-nos viure una tarda de festa inoblidable!

El dissabte 19 de febrer al Teatre Margarida Xirgu tindrà lloc , un any més, l’espectacle “Màgia i Humor”, consolidat en edicions anteriors com a format de nit cabaretera i de màgia clandestina. Enguany anirà a càrrec de l’il·lusionista vallisoletà Fernado Arribas, que ens regalarà el seu original repertori creatiu revestit d’una presentació exquisida. L’acompanyarà el sevillà Javi Benítez,  expert en “màgia de prop”, i completarà la vetllada l’humor canalla del català Txabi Franquesa, que combinarà totes les seves facetes artístiques per sortir a l’escenari.

Els dies 25, 26 i 27 de febrer al Teatre Zorrilla, se celebrarà la Gala Internacional de Màgia XXII Memorial Li-Chang on actuaran artistes de gran renom que presentaran els seus espectacles d’èxit internacional. Entre les propostes, destaca la polifacètica Celia Muñoz i la seva innovadora tècnica de ventrilòquia que l’ha fet guanyadora del passi d’or de la recent edició de Got Talent Espanya. L’humor arribarà aquest any des d’Itàlia, amb l’excèntrica parella d’artistes Isabella i Guido (Disguido Magic) i el seu captivador número de màgia còmica on barregen, en un perfecte equilibri, el cinema amb l’il·lusionisme. Un espectacle que els ha fet mereixedors del Premi Europeu de Màgia FISM i el Premi Mandrake d’Or de França. Per altra banda, des de Rússia, el jove il·lusionista Artem Shchukin (premiat tant al Congrés Francès de Màgia com al Congrés Europeu) posarà la pell de gallina amb la seva gran plasticitat, el seu art de la manipulació i la seva tècnica depurada, apresa a l’escola de Moscú. El show de grans il·lusions vindrà aquest any de la mà d’una parella de mags catalans, Ramó & Alegria (Premi Europeu de Grans Il·lusions FISM2021), un espectacle on el rol tradicional del mag i la seva ajudant quedarà totalment caduc. I, des de França, el mag Arno ens convidarà al seu meravellós món on fa aparèixer del no-res les aus més boniques del planeta. Tot aquest repertori màgic estarà presentat pel català Gerard Borrell, un autèntic showmag que serà l’encarregat de conduir les gales amb molt d’humor, cant i ball. Una oportunitat única per veure el millor talent mundial en el món de l’il·lusionisme!

El Festival clourà el diumenge 6 març al Teatre Blas Infante amb la tradicional Gala Solidària de Màgia que, una edició més, ens descobrirà la cantera de joves mags i magues de Catalunya. La gala, presentada per Àlex Gilabert, comptarà amb el mag valencià Alejandro Ruiz, de la comarca de l’Urgell arribaran les Next Generation, tindrem també l’osonenca Maga Game i, finalment, actuarà el Mag Nil (actual Premi Jove Li-Chang 2022). La recaptació d’aquesta gala es destinarà un any més a Solidarimàgia, una iniciativa que acosta la màgia a tothom i a tot arreu. Amb l’edició d’aquest any el projecte viatjarà a Senegal per oferir espectacles i tallers de màgia als hospitals oncològics infantils, orfenats, leproseries de Dakar i a les escoles aïllades que es troben al mig de la sabana africana.

ALTRES ACTIVITATS MÀGIQUES

La programació de la 22ena edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona es completa amb un conjunt d’activitats que tindran lloc en diferents punts de la ciutat com la Trobada de Mags de Catalunya al Centre Comercial Màgic, l’espectacle escolar “Hai, la pescadora de somnis i una sessió de cinema familiar amb la projecció de “Neu i els arbres màgics al Teatre Margarida Xirgu, el “Curs de màgia i il·lusionisme per a docents” al Centre de Recursos Pedagògics de Badalona, una actuació a la llibreria Saltamartí i la Gala de Joves Promeses de la Màgia al Teatre del Círcol Catòlic.

Un any més, la programació del festival acull una nova edició del “Curs de màgia i il·lusionisme per a docents” que, vinculat al Pla de Formació de Zona i organitzat pels Serveis de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament de Badalona i pel CRP de la Generalitat de Catalunya, s’iniciarà el 8 de febrer i es desenvoluparà al llarg de sis sessions presencials fins el 15 de març. Enric Magoo, promotor i mestre d’aquest curs des de la seva primers edició, juntament amb Maty Gálvez, ensenyaran als participants com la màgia pot ser molt útil en el procés d’aprenentatge de l’alumnat dels centres escolars i socioeducatius, i com afavoreix l’adquisició de competències bàsiques en diferents àmbits del coneixement. No es tracta d’un curs per ensenyar a ser mag o maga; és un curs que pretén afavorir la utilització de la màgia com a instrument pedagògic, innovador, alternatiu i motivador, que ajudi al desenvolupament de les habilitats físiques, intel·lectuals i emocionals dels infants i els adolescents.

PREMI LI-CHANG I MENCIÓ HONORÍFICA

A la Gala Internacional de Màgia de diumenge 27 de febrer a la tarda, es lliurarà el Premi Li-Chang a aquell/a mag/a que obtingui el reconeixement per part del públic assistent a les gales a través d’un sistema telemàtic de votació popular.  

Per altra banda, durant la Gala Internacional de Màgia del divendres 25 de febrer, també es lliurarà públicament la Menció Honorífica, que es concedeix a una personalitat, empresa o associació del món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional. Enguany, el premi recau sobre Josep Maria Garcia Andrada, de sobrenom artístic “Skuesker”. Josep Maria Garcia, nascut el 1931, amb 90 anys encara manté viva la febre per la màgia, una afició que ha format part d’ell tota la vida i que mai ha abandonat.

El Festival Internacional de Màgia de Badalona està organitzat per l’empresa municipal Badalona Cultura sota la direcció artística del mag professional badaloní Enric Magoo.

Comparteix: