Badalona es torna màgica amb l’arribada del 24è Festival Internacional de Màgia

L’edició acollirà del 3 de febrer al 3 de març espectacles que combinen il·lusionisme, màgia clàssica i humor de la mà d’artistes provinents de Corea del Sud, Rússia o França, entre d’altres països

Roda de premsa

El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang torna a la ciutat de Badalona amb la seva 24a edició. Un any més presenta una programació carregada de propostes sorprenents de la mà de mags i magues, artistes tan locals com internacionals, que desafiaran els límits de la realitat.

El Festival arrencarà el proper diumenge 11 de febrer al Teatre Margarida Xirgu amb Lumière, un espectacle de Txema Muñoz que transportarà als espectadors a una estació de tren en la qual viuran una estona inoblidable plena de màgia i humor.

El dissabte 17 de febrer continuarà amb Màgia i Humor, un espectacle dirigit per Enric Magoo que esdevé una trobada de mags que combinen diverses actuacions de música, humor i jocs de màgia d’allò més especials. L’artista argentí Christian Miró, el saragossà Pepin Banzo i el jaenès Mario López oferiran els seus trucs més sorprenents i singulars.

Els dies 23, 24 i 25 de febrer, al Teatre Zorrilla, se celebrarà la Gala Internacional de Màgia XXIV Memorial Li-Chang, presentada per el semifinalista de Got Talent Adrián Carratalá acompanyat de Katerina Muzychuk, en la qual actuaran artistes de gran renom que presentaran els seus espectacles d’èxit internacional. Entre les propostes, destaca un espectacle de màgia teatral arribat des de Moscou, de la mà d’Elena Gordeeva i Vadim Gordeev, que endinsarà als espectadors al món dels invents. La poesia enguany arribarà des de Corea del Sud amb una actuació de Young-Min que presentarà un espectacle místic i visual que l’ha fet guanyador del Premi Mundial de Màgia (FISM), entre altres reconeixements.

La Gala també comptarà amb talent nacional; des de Màlaga Javi Cruz i Anahí pujaran a l’escenari amb aparicions i desaparicions, il·lusions, i escapismes. I, arribats de la capital, la parella de mentalistes madrilenya Javier Luxor i Irene Jové demostraran els seus poders telepàtics en un espectacle inoblidable. El francès Gerald Le Guilloux tancarà el cartell de la Gala amb un espectacle que deixarà a tothom clavat a la butaca!

El 23 de febrer, durant la Gala Internacional, també es farà una menció honorífica a una personalitat o empresa del món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística i/o trajectòria professional. El 25 de febrer es lliurarà el Premi Li-Chang a aquell/a mag/a que actuï a les gales de màgia i obtingui el reconeixement més gran per part del públic assistent.

La cloenda del Festival tindrà lloc el 3 de març, un any més al teatre Blas Infante, amb la Gala Solidària de Màgia que comptarà amb els joves artistes Pol Pavo (Premi Jove Li-Chang 2024), el benjamí de tan sols quinze anys Marcos, l’il·lusionista gironí Guillem Sanyes, Naikari “La Maga” i Albert Vidal, especialista en màgia de proximitat.

Comparteix: