Gràcies a l’acord de col·laboració entre Badalona Cultura –teatres municipals de Badalona– i el Projecte Teatre Accessible –iniciativa dedicada a incorporar mesures d’accessibilitat en els espectacles–, s’oferirà, per segona vegada a la ciutat de Badalona, una funció de teatre accessible per a persones amb discapacitat sensorial.
Serà l’últim espectacle de la temporada i tindrà lloc aquest dissabte 25 de maig a les 20.00 hores al Teatre Zorrilla. Disposarà de subtitulat adaptat per a persones sordes, audiodescripció (veu en off que narra el contingut més rellevant de l’obra) dirigit a persones cegues o amb baixa visió, a més del bucle magnètic individual per a persones que utilitzen implants coclears o audiòfons i so amplificat amb auriculars, destinat a persones que tenen pèrdua auditiva i desitgen sentir els diàlegs de l’obra a un volum més alt. Els dispositius es podran recollir sense reserva prèvia al vestíbul d’entrada del teatre, abans de la funció.
Aquesta funció permet al Teatre Zorrilla anar-se consolidant dins la xarxa de teatres que ofereixen funcions accessibles a Catalunya com el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Auditori Sant Cugat o el Teatre Romea, entre molts d’altres.
A Casares-Camus: una història d’amor Rosa Renom i Jordi Boixaderas es posen a la pell dels dos personatges i, dirigits per Mario Gas, aconsegueixen posar veu a les cartes que es van escriure els dos amants, explicant així el que va ser, veritablement, una gran història d’amor fins a la mort de l’escriptor el 1960. Durant tots aquests anys, els seus escrits descriuen la intensitat de la seva relació. L’exili, el París dels anys cinquanta, la guerra, el pensament i el desig marquen la correspondència entre els dos enamorats.