Clara Segura protagonitza “Filumena Marturano”, la primera obra de la temporada al Teatre Zorrilla

La gran comèdia clàssica italiana de Eduardo de Filippo, dirigida per Oriol Broggi i protagonitzada per Clara Segura i Enrico Ianniello, arriba a Badalona després de l’èxit obtingut al Teatre Biblioteca de Catalunya.

Filumena Marturano

Badalona Cultura estrenarà aquest proper dissabte 25 de setembre la nova temporada escènica amb la gran comèdia clàssica italiana Filumena Marturano. Dirigida per Oriol Broggi, director, dramaturg i creador de la companyia La Perla 29, productora de l’espectacle, l’obra és una posada en escena de la peça teatral de Eduardo de Filippo immortalitzada al cinema anys enrere per Vittorio de Sica amb Sophia Loren i Marcello Mastroiani.

A cavall de Nàpols i Barcelona, la història de Filumena Marturano dibuixa un retrat que ben bé podríem emmarcar en la Nàpols de la postguerra o en la Barcelona actual. És la història de Filumena (Clara Segura), que aconsegueix, després de 25 anys, casar-se amb Domenico Soriano (Enrico Ianniello), l’home amb qui ha viscut durant tot aquest temps. Per fer-ho, però, ha hagut de muntar tota una farsa perquè Domenico no defugís una vegada més de casar-se amb ella.

A mig camí entre la comèdia i la tragèdia grega, l’obra ens parla de l’amor i la venjança, de l’instint de supervivència i la petitesa humana. Un retrat a la napolitana que ens farà reflexionar, també, sobre el paper i la realitat de les dones de llavors i les d’ara.

PROPERES FUNCIONS A L’OCTUBRE

A aquest primer gran èxit de la temporada, que ja compta amb les entrades gairebé exhaurides, la seguirà, també al Teatre Zorrilla, el divendres 1 d’octubre, la producció de Sixto Paz Classe, on Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca, sota la direcció de Pau Carrió, ens plantejaran, sense renunciar a la comèdia, els reptes del sistema educatiu i els conflictes socials.

El divendres 15 d’octubre al Teatre Margarida Xirgu tindrem el rigorós i radical monòleg teatral de l’autor francès Denis Lachaud, La Màgia Lenta, sobre el tema dels abusos sexuals a menors. Una peça que finalitzarà amb un col·loqui postfunció amb especialistes sobre la temàtica.

I complementaran el mes d’octubre les tres coreografies inspirades en els cèlebres Ballets Russos de Diaghliev de la jove companyia de dansa badalonina KoRPo Dance Project, així com el primer espectacle familiar de la temporada de la lleidatana companyia Campi Qui Pugui, Camí a l’escola, una extraordinària història de tres germanes que s’enfronten diàriament a obstacles i adversitats per arribar a l’escola.

VENDA D’ENTRADES

Les entrades es poden comprar al web www.teatrezorrilla.cat o a taquilla el mateix dia de l’espectacle fins a dues hores abans de l’inici de la funció.

GARANTIES DE SEGURETAT

Per entrar al teatre s’aplica un estricte protocol de seguretat i prevenció contra la Covid-19, que afecta tant el públic com el personal del teatre que han d’adoptar mesures de protecció. En aquest sentit, l’ús de la mascareta és obligatori des dels 6 anys i és necessari arribar, com a mínim, 20 minuts abans de l’inici de la funció per facilitar l’entrada esglaonada.

Es recomana portar l’entrada al mòbil per tal d’evitar el contacte amb el paper. Els espectadors i espectadores han d’ocupar la butaca assignada en el moment de la compra.

Per a la tranquil·litat, seguretat i protecció de tot el públic i de les persones que treballen als teatres, s’han de seguir en tot moment les normes de seguretat indicades en el teatre i que també es poden consultar prèviament a través del web https://teatrezorrilla.cat/acces-segur-al-teatre/

Comparteix: