Clou una nova edició del Festival Blues & Ritmes de Badalona amb quatre grans concerts i la suma de nous públics

Una edició rècord en assistència de públic que ha tancat amb dos sold outs i més d’un 85% d’ocupació total entre els quatre concerts programats.

The Harlem Gospel Travelers (fornols16)

Un any més, i ja en van 34, que el Blues & Ritmes de Badalona es manté ferm i decidit a esquivar els habituals circuits musicals per portar a Catalunya propostes singulars i de màxima exigència artística molt difícils de veure a casa nostra. Entre el 25 de març i l’1 d’abril ha celebrat quatre concerts en un únic espai, el Teatre Margarida Xirgu, que permet als assistents gaudir dels concerts a peu dret i aproximar-se al màxim a l’escenari.

Una edició rècord en assistència de públic que ha tancat amb dos sold outs i més d’un 85% d’ocupació total entre els quatre concerts programats. Unes xifres que demostren que l’excel·lència artística no està renyida amb la recerca i suma de nous públics. Als incondicionals de sempre s’hi han sumat els seguidors de la popular banda de rockabilly britànic Kitty, Daisy & Lewis, així com els nostàlgics de la icònica Mott the Hoople i les famílies que van venir a conèixer la primera edició de concert familiar del festival.

L’organització del festival es mostra més que satisfeta amb una edició de concerts que ja preveia d’inici inoblidables i que, efectivament, es mantindran ben vius en el record d’aquests 34 d’anys d’història del festival. L’entrega total dels germans Durham a un públic entusiasmat que va omplir fins dalt el Teatre Margarida Xirgu va convertir el concert del passat divendres dels Kitty, Daisy & Lewis en tota una festassa de rock’n’roll, blues i country. I les dues hores d’autèntic i hipnòtic blues dels North Mississippi Allstars Duo, que van creuar l’Atlàntic només per tocar al Blues & Ritmes, van tancar el festival aquest dissabte deixant entre el públic aquella mescla d’incredulitat i meravella d’haver pogut degustar de prop a dos virtuosos del blues.

Una edició que, recordem, van obrir amb un gran èxit d’assistència el cap de setmana del 25 i 26 de març, els concerts d’Alejandro Escovedo & The Rant Band i els The Harlem Gospel Travelers. L’especial i emotiu tribut d’Alejandro Escovedo a Ian Hunter amb la totpoderosa Rant Band va fer les delícies dels nombrosos fans de Mott The Hoople, que van poder veure i escoltar una re-interpretació de la clàssica obra mestra, Mott (1973), en la seva totalitat. Per la seva banda, l’energia i les veus celestials del trio novaiorquès The Harlem Gospel Travelers, acompanyats instrumentalment sobre l’escenari d’un extraordinari quartet de bateria, baix, guitarra i òrgan Hammond, van contagiar de vitalitat i alegria l’heterogeni públic que va exhaurir al complet l’espai del Teatre Margarida Xirgu. Un sold out i un enorme entusiasme viscut per part d’artistes i públic que demostra que aquesta proposta de concert familiar, que l’organització del festival ha presentat aquest any com a novetat, es podrà mantenir en les properes edicions.

Els directors del festival, en Guillem Vidal i en Jordi Pujol, ja poden afegir a la cada vegada més impressionant llista d’artistes que han visitat el Blues & Ritmes nous noms amb unes memorables actuacions. I destaquen “cada any és un repte configurar programacions que estiguin a l’alçada de la història del Blues & Ritmes, però les sensacions, aquest any, han estat molt positives. Públic i artistes han tingut la sensació que els concerts eren especials i hem pogut veure quatre actuacions amb molta energia i d’una gran qualitat artística. Ha estat un any amb molta afluència d’espectadors, alguns dels quals vinguts de diferents punts de l’Estat, i amb un concert familiar que va ser màgic i que ens anima a incidir en aquesta línia en el futur”.

Blues & Ritmes

El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la Península a programar blues i músiques del món. Eclèctic per definició, el festival dóna cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Amb una llunyana primera edició, l’estiu del 1989 al Parc de Can Solei, i amb el Teatre Zorrilla -i, més tard, el Principal, ara Margarida Xirgu- com a seus del festival des de fa vint anys, el Blues & Ritmes ha brindat un munt de nits memorables (Albert King!, George Clinton!, Booker T & The Mgs!, Rosanne Cash!, Randy Newman!) als melòmans més exigents de la ciutat i als que, any rere any, ens visiten de la resta de Catalunya… i, fins i tot, de més enllà…

Comparteix: