Comença la 7a Mostra de teatre d’educació secundària de Badalona

330 alumnes de 14 centres de Badalona participen en la 7a Mostra de teatre d’educació secundària 2022 – Memorial Maria Antònia Carbó Ruiz

cartell mostra teatre 2022

Des d’avui dimarts 26 d’abril i fins al pròxim dilluns 2 de maig, el Teatre Zorrilla acull la 7a Mostra de teatre d’educació secundària de Badalona 2022 – Memorial Maria Antònia Carbó Ruiz, amb la representació de diferents fragments i obres interpretades per 330 nois i noies de 14 centres de secundària de la ciutat.

A partir d’una proposta sorgida l’any 2014 en un dels col·loquis organitzats per l’Associació d’Amics del Teatre Zorrilla, diversos centres educatius de Badalona van presentar una proposta a l’Ajuntament per a l’organització i recuperació d’una mostra de teatre fet per l’alumnat de secundària de la ciutat, tal com s’havia fet feia molts anys, plenament justificada per l’important història i present del teatre a Badalona. A partir d’aquí es va constituir una comissió organitzadora que s’ha encarregat d’organitzar les Mostres dels anys 2015 fins ara.

La Mostra de teatre d’aquest any vol retre homenatge a l’actriu badalonina Maria Antònia Carbó Ruiz per la seva contribució al teatre i a la cultura al llarg de tota la seva vida.

Enguany hi participen 14 centres i es presenten 15 obres. La comissió organitzadora està formada aquest any per representants dels instituts i centres de secundària Badalona 7, Badalonès, Baldomer Solà, Barres i Ones, Betúlia, Casal dels Infants, Eugeni d’Ors, Isaac Albéniz, La Riera, Mare de Déu de l’Assumpció, Maregassa, Maristes Champagnat, Minguella i Ventura Gassol; per l’Associació Amics del Teatre Zorrilla; per Badalona Cultura i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. Aquest any la Mostra tornarà a tenir públic i comptarà també amb l’edició d’un vídeo que inclourà el conjunt d’obres presentades.

La 7a Mostra s’ha organitzat fruit de l’estima al teatre com a vehicle d’aprenentatge i d’expressió artística, del treball intens per part de l’alumnat i professorat de cada un d’aquests centres, i de l’èxit de les Mostres anteriors amb l’objectiu d’afavorir el creixement, a Badalona, de la passió pel teatre com a manifestació educativa i cultural, de primer nivell.

Aquest és el calendari previst de les obres, o fragments, que es representaran i que estan dirigides pels seus mestres:

Dimarts 26 d’abril, 10 hores

Grease – Institut Eugeni d’Ors (2n de Batxillerat Escènic)

Estiu d’una nit de somni – Institut Eugeni d’Ors (Cicle de Grau Superior en Tècniques d’actuació teatral)

Estima com vulguis – Centre Maregassa

El xip experimental – Institut Barres i Ones (4t d’ESO)

Dimecres 27 d’abril, 15 hores

Conflictes oblidats – Escola Mare de Déu de l’Assumpció. Jesuitines Badalona

La Rambla de les Floristes – Institut Isaac Albéniz

Contrarellotge – Institut Escola Baldomer Solà

Crits – Institut Ventura Gassol

Yo no soy racista, pero… -Casal Jove Betsaida del Casal dels Infants

Dijous 28 d’abril, 15 hores

El metge a garrotades – Escola Betúlia

Hoy no me puedo levantar -Maristes Champagnat

El mercader de Venècia – Institut La Riera

Dilluns 2 de maig, 12 hores

El retaule del flautista – Institut Badalona VII

La nit de Sant Joan – Col·legi Badalonès

No, és no! – Escoles Minguella

Comparteix: