Comença la 8a Mostra de Teatre d’Educació Secundària de Badalona

900 alumnes participaran en aquesta edició que es farà al Teatre Zorrilla els dies 18, 19, 20 i 24 d’abril

assajos 8a mostra teatre

Prop d’un miler d’alumnes de dotze instituts i centres de secundària de la ciutat participaran el dies 18, 19, 20 i 24 d’abril en la 8a Mostra de Teatre d’Educació Secundària de Badalona 2023, on 280 nois i noies interpretaran i representaran diferents fragments i obres teatrals.

Els espectacles es faran al Teatre Zorrilla el dimarts 18 d’abril, a les 10 hores; el dimecres 19 i el dijous 20, a les 15 hores, i el dilluns 24 d’abril, a les 12.30 hores.

A partir d’una proposta sorgida l’any 2014 en un dels col·loquis organitzats per l’Associació d’Amics del Teatre Zorrilla, diversos centres educatius de la ciutat van presentar una proposta a l’Ajuntament per a l’organització i recuperació d’una mostra de teatre fet per l’alumnat de secundària de Badalona, tal com s’havia fet feia molts anys, plenament justificada per l’important història i present del teatre a Badalona. A partir d’aquí es va constituir una comissió organitzadora que s’ha encarregat d’organitzar les mostres des de l’any 2015.

Aquest any hi participen dotze centres i es presenten quinze obres. Enguany la comissió organitzadora està formada per mestres dels instituts i centres de secundària Badalona 7, Badalonès, Barres i Ones, Betúlia, Eugeni d’Ors, La Pineda, La Llauna, Mare de Déu de l’Assumpció, Maregassa, Maristes Champagnat, Minguella i Pau Casals; per l’Associació Amics del Teatre Zorrilla; per Badalona Cultura i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

La 8a Mostra s’ha organitzat fruit de l’estima al teatre com a vehicle d’aprenentatge i d’expressió artística, del treball intens per part de l’alumnat i professorat de cada un d’aquests centres, i de l’èxit de les Mostres anteriors amb l’objectiu d’afavorir el creixement, a Badalona, de la passió pel teatre com a manifestació educativa i cultural de primer nivell.

Aquest és el programa previst:

Dimarts 18 d’abril, 10 hores

Set nenes jueves, una obra per a Gaza – Institut Eugeni d’Ors (CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral).

Chicago, el Musical – Institut Eugeni d’Ors (2n de Batxillerat Escènic).

Els coloms: llibertat o submissió – Escola Maregassa.

Mamihlapinatapai  – Institut La Pineda.

La plaça del Diamant  – Escola Betúlia.

Llums, càmera i…desesperació – Institut Barres i Ones.

Dimecres 19 d’abril, 15 hores

Sota terra – Escola Mare de Déu de l’Assumpció.

Terra baixa – Col·legi Maristes Champagnat.

Dijous 20 d’abril, 15 hores

Mamma Mia! – Col·legi Badalonès.

Esferes Màgiques (3r acte) – Institut La Llauna.

Mamma Mia! – Institut Barres i Ones.

Dilluns 24 d’abril, 12:30 hores

Puc seure al teu costat? – Escoles Minguella.

Oliver!  – Institut Badalona VII.

Escenes de Terra baixa  – Institut Pau Casals.

El jardí dels germans Babaï – Institut Pau Casals.

Comparteix: