Dancing Human, la jove formació de dansa badalonina, presenta la seva primera proposta escènica, El mar ens crida, al Teatre Zorrilla

L’espectacle s’estrenarà el proper dijous 11 de novembre a les 20h al Teatre Zorrilla en el marc del programa “Badalona a escena”, impulsat des de Badalona Cultura.

EL MAR ENS CRIDA

Badalona Cultura segueix apostant pels talents locals dins del seu programa “Badalona a escena” oferint a les entitats de les arts escèniques de la ciutat un espai per a l’exhibició dels seus projectes. És en el marc de “Badalona a escena” que sorgeix la col·laboració entre Badalona Cultura i la companyia Dancing Human, per tal de donar a conèixer el seu projecte artístic i educatiu que consisteix en la creació de tot un espectacle de dansa per part de joves estudiants d’aquesta disciplina artística.

L’espectacle creat és “El mar ens crida”, un procés de creació que gira entorn de la problemàtica dels plàstics en el mar i els efectes mediambientals que aquests provoquen. Què ens diria el mar, si pogués parlar? Al voltant d’aquesta pregunta, les joves ballarines creen un diàleg entre la persona i l’entorn, endinsant-se en diferents espais on es trobaran éssers marins que intenten conviure en un medi canviant. Jugant amb la plasticitat del moviment dins l’aigua conviuran amb un paisatge inquietant manipulat per la humanitat. Un viatge on les joves creadores compartiran amb el públic les seves inquietuds i el seu art.

Les dues vessants artística i pedagògica que té el projecte Dancing Human, a més de la representació de dues funcions al Teatre Zorrilla, una per al públic general el dijous 11 de novembre i una altra d’escolar el divendres 12 de novembre, ha fet possible apropar el procés de creació de l’espectacle a diversos centres educatius de la ciutat en forma de xerrada i tallers participatius amb l’alumnat. Una aproximació de les arts escèniques a les aules que es complementarà amb un col·loqui post funció després de la representació escolar el divendres 12 de novembre.

La directora i emprenedora del projecte és la Silvia Pallisera, amb una llarga trajectòria com a ballarina professional, docent, coreògrafa i directora artística de diferents espectacles. Amb la idea d’apropar la creació i d’aprofundir en la formació de dansa va crear el projecte “Dancing Human” el passat mes de gener del 2020. Segons la directora, “el fet que les alumnes agafin protagonisme i s’endinsin en un projecte d’aquestes dimensions fa que es motivin i s’emocionin per allò que fan. Viure un procés de creació les ha aportat a entendre tot l’entramat que hi ha si es vol portar un espectacle fins als teatres. Una experiència de la que n’han extret aprenentatges que les acompanyaran al llarg de la seva vida i trajectòria professional.”

El mar ens crida” s’estrenarà el proper dijous 11 de novembre a les 20h al Teatre Zorrilla.

VENDA D’ENTRADES

Les entrades es poden comprar al web www.teatrezorrilla.cat o a taquilla el mateix dia de la funció per un preu de 10 €.

GARANTIES DE SEGURETAT

Per entrar al teatre es segueix aplicant un estricte protocol de seguretat i prevenció contra la Covid-19, que afecta tant el públic com el personal del teatre que han d’adoptar mesures de protecció. En aquest sentit, l’ús de la mascareta segueix sent obligatori des dels 6 anys i és necessari arribar, com a mínim, 20 minuts abans de l’inici de la funció per facilitar l’entrada esglaonada.

Es recomana portar l’entrada al mòbil per tal d’evitar el contacte amb el paper. Els espectadors i espectadores han d’ocupar la butaca assignada en el moment de la compra.

Per a la tranquil·litat, seguretat i protecció de tot el públic i de les persones que treballen al teatre, s’han de seguir en tot moment les normes de seguretat indicades en el teatre i que també es poden consultar prèviament a través del web https://teatrezorrilla.cat/acces-segur-al-teatre/

Comparteix: