Dansa. Quinzena metropolitana

Oberta a tots els gèneres i públics, la Quinzena metropolitana de dansa és una invitació a gaudir intensament de la dansa, a conèixer grans artistes i nous talents, a descobrir estils i tècniques que us sorprendran. A viure una experiència vibrant que tindrà per escenari deu ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Deu ciutats agermanades per la dansa.

En aquesta quarta edició, podreu descobrir noves propostes, nous espais, espectacles i altres activitats que volen ajudar a relligar el teixit creatiu dins d’aquest gran teixit metropolità de ciutats.

L’edició d’enguany del Dansa Metropolitana aposta amb entusiasme per continuar teixint complicitats i suma els municipis de Terrassa i el Prat de Llobregat. Són, així, deu les ciutats que treballem plegades en aquesta nova edició, amb l’objectiu i l’esperança que el Dansa Metropolitana esdevingui, cada vegada més, un referent consolidat per al sector i per als espectadors.

Del 5 al 21 de març aquests deu municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona –Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans– faran possible gaudir de més de 240 activitats al voltant de la dansa, amb una variada oferta d’espectacles per a tots els públics, així com conferències, tallers i, fins i tot, cinema sobre dansa en línia, a través de la col·laboració amb el festival Choreoscope i la plataforma Filmin.

La dansa és un art amb molta flexibilitat i capacitat de sorprendre’ns i en aquesta edició afegim nous espais a la programació, en concret, antigues fàbriques i museus. Dins d’aquesta proposta, que anomenem projecte Filatures, s’inclou una selecció de peces presentades en espais del patrimoni industrial rehabilitat, fabrils i/o museus, adreçades a tota mena de públic i que, com fils creatius, elaboren un teixit cultural vinculat a un passat comú del patrimoni industrial, especialment del món tèxtil. El projecte Filatures respon també a la necessitat de donar suport al sector de la dansa en un moment complicat i, a més, promou que el públic pugui, de forma segura, descobrir espais patrimonials a través de la mirada d’un coreògraf o una coreògrafa.

Dansa. Quinzena Metropolitana 2021 – Programa