El Festival Blues & Ritmes de Badalona arrenca el proper 1 d’abril amb el concert del guitarrista novaiorquès Jesse Malin

Amb 33 anys d’història, el festival porta a la ciutat un cartell amb grans figures i també actuacions per descobrir nous talents i noves sonoritats musicals.

Blues & Ritmes 2022

S’acosta un mes d’abril a Badalona fet a mida tant per als melòmans de base com per als aficionats a qui agrada treure el cap en concerts i descobrir nous talents i noves sonoritats difícils d’escoltar encara a casa nostra. Amb 33 anys d’història, el Blues & Ritmes segueix buscant l’excel·lència i porta a Badalona el que podria ser qualificat com un dels millors cartells de la seva trajectòria: el debut a Catalunya de dues figures de gran rellevància històrica (Richard Thompson, eminència del folk-rock britànic, i Benmont Tench, pianista de Tom Petty & The Heartbreakers, que mai fins ara havia actuat en solitari a Europa), la unió explosiva entre Amadou & Mariam i els Blind Boys of Alabama, i una balsàmica nit de rock amb Jesse Malin.

El tret de sortida el donarà el guitarrista i poeta rock novaiorquès Jesse Malin el proper divendres 1 d’abril a les 20h amb un concert a peu dret i d’entrada reduïda (10€) al Teatre Margarida Xirgu de Badalona.

Jesse Malin abraça una forma genuïna i explosiva d’entendre la música en viu. No en va ha estat destacat com a protagonista d’alguns dels millors concerts del 2020 per la revista Rolling Stone. Amb un nou treball (doble!) sobre renaixements i redempcions: Sad and Beautiful World i acompanyat de Derek Cruz i James Cruz a la guitarra i el baix, Randy Schrager a la bateria i Michael Hesslein als teclats, obrirà el Blues & Ritmes amb un concert que reconnectarà al públic de ple amb la litúrgia del rock en directe.

El dissabte 2 d’abril a les 20h, al Teatre Zorrilla de Badalona, Amadou & Mariam, icones de l’afro pop, i els Blind Boys of Alabama, llegendes longeves del gospel, ens presentaran el seu espectacle conjunt en rigorosa estrena catalana, en la que evidenciaran, per mitjà d’una estimulant mescla de r&b, gospel, pop i blues, els punts de connexió transatlàntica entre dos mons, el de Mali i el d’Alabama, tan llunyans i diferents.

Al mateix escenari badaloní pujarà, el dissabte 9 d’abril a les 20h, Benmont Tench, teclista dels llegendaris Tom Petty & The Heartbreakers, per oferir, per primer cop a Europa en solitari, un concert íntim a piano i veu. Un espectacle especialment dissenyat per a l’ocasió després que, fa dos anys, l’actuació del heartbreaker quedés frustrada per la cancel·lació a últim moment de l’edició 2020 del festival.

Tancarà el festival, com a colofó de la Diada de Sant Jordi, el dissabte 23 d’abril a les 20h, tot un referent del folk rock britànic, Richard Thompson. El veterà guitarrista, tot una institució cultural al seu país, farà el seu únic concert a Catalunya en acústic.

Blues & Ritmes

El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la Península a programar blues i músiques del món. Eclèctic per definició, el festival dóna cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Amb una llunyana primera edició, l’estiu del 1989 al Parc de Can Solei, i amb el Teatre Zorrilla -i, més tard, el Principal, ara Margarida Xirgu- com a seus del festival des de fa vint anys, el Blues & Ritmes ha brindat un munt de nits memorables (Albert King!, George Clinton!, Booker T & The Mgs!, Rosanne Cash!, Randy Newman!) als melòmans més exigents de la ciutat i als que, any rere any, ens visiten de la resta de Catalunya… i, fins i tot, de més enllà.

Entrades

Les entrades dels concerts estan a la venda a través de la pàgina web del Teatre Zorrilla – Centre d’Arts Escèniques de Badalona www.teatrezorrilla.cat

Comparteix: