El festival Dansa Metropolitana torna a Badalona

Badalona formarà part de la cinquena edició d’aquest festival, que tindrà lloc del 10 al 27 de març

Dansa Metropolitana 22

Badalona participa en la cinquena edició del festival Dansa Metropolitana, un projecte que té per objectiu apropar la dansa a tota la ciutadania, així com donar suport al teixit artístic local.

Una de les novetats de l’edició d’enguany és l’expansió territorial amb l’adhesió de dos nous
municipis, Sabadell i Granollers, que se sumen a Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat,
Esplugues, L’Hospitalet, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans.

Dansa Metropolitana presenta una programació que s’ha bastit amb la complicitat de tots els agents dels diferents municipis, a través d’un sistema de consens. Una mostra de diàleg, unió i creació conjunta que caracteritza el festival i que ofereix una programació que posa la dansa a l’abast de tothom, que facilita el diàleg entre crítica, artistes i públic i que genera entusiasme amb propostes locals, estatals i internacionals de qualitat. Unes propostes eclèctiques que obren el Dansa Metropolitana a tots els estils possibles.

A Badalona hi ha programades diverses activitats, tant als teatres com en d’altres espais de la ciutat:

  • KLÉ >>> Diumenge 13 de març al Teatre Margarida Xirgu. La dansa, la màgia, la manipulació d’objectes, els titelles i el teatre negre ens permeten explorar l’univers de Paul Klee i la Bauhaus en un espectacle de la companyia Addaura teatre Visual per a tots els públics que compta amb llengua de signes i música en directe. (6€)
  • CONFERÈNCIA BALLADA: Quinzena Daurada >>> Dimarts 15 de març al Centre Cultural l’Escorxador. Una conferència-taller a càrrec de Beatriu Daniel & Toni Jodar i adreçada al públic sènior: gran públic que continua actiu, curiós i obert a experiències noves i engrescadores. (gratuïta)
  • BAILE DE BESTIAS >>> Divendres 18 de març al Teatre Zorrilla. El bailaor Jesús Carmona, acompanyat del compositor Manu Masaedo, presenta el seu últim treballBaile de bestias, un món oníric d’estètica avantguardista en el qual desafia les seves bèsties interiors a ballar i transformar la quietud en moviment i emoció. (18€ amb descomptes)
  • EL RUMBÒDROM >>> Dissabte 19 de març al Centre Cultural l’Escorxador. Quatre artistes arriben ben acompanyades a conquerir El Rumbòdrom. Un espectacle dinàmic i participatiu de la Cia. Jose Manuel Álvarez, ple de rumba i diversió, on ballarines i públic es barregen. (gratuïta)
  • NAUFRAGIO UNIVERSAL >>> Dissabte 19 de març al Centre Cultural l’Escorxador. Un naufragi és el punt de partida d’aquesta peça de flamenc protagonitzada per un duo de ballarins (Marco Vargas & Chloé Brûlé) que interactuen amb l’espai, conquerint-lo i creant-hi nous vincles. (gratuïta)
  • ANÓNIMAS RAÍCES >>> Dissabte 19 de març al Centre Cultural l’Escorxador. Una proposta vibrant i fascinant de la mà de quatre joves andalusos (Premoh’s Cru) que fusionen flamenc i danses urbanes per preguntar-se: qui som? (gratuïta)
  • PUNTEGGIO PER DUE CORPE >>> Dijous 24 de març a l’Espai Betúlia. Les formes humanes de les pintures i escultures dels museus i galeries d’art prenen vida per un moment en aquesta peça de Rober Gómez i Virginia Gimeno. (gratuïta)
  • L’ELOGI DE LA FISURA >>> Dijous 24 de març a l’Espai Betúlia. Un imprescindible solo de dansa contemporània de Lorena Nogal sobre la celebració de l’autoacceptació i la bellesa que sorgeix de la imperfecció. (gratuïta)
  • EXHIBICIÓ ESCOLAR: Mostra de dansa >>> Dissabte 26 de març al Centre Cultural l’Escorxador. El Centre Cultural L’Escorxador acollirà actuacions de diferents estils de dansa a càrrec de les escoles de dansa de la ciutat. Danses de diferents estils com la moderna i la contemporània, així com el jazz i el flamenc. (gratuïta)
  • MIGRARE >>> Dissabte 26 de març al Centre Cultural l’Escorxador. Un espectacle impressionant de la Cia. Maduixa en el qual quatre ballarines fortes, valentes i resilients pujades damunt d’unes xanques desafien l’equilibri a través del gest i la dansa. (gratuïta)

Per a més informació: www.dansametropolitana.cat

Comparteix: