El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang, clou la 21ena edició exhaurint entrades en tots els espectacles

El Premi Li-Chang 2021 recau en l’artista portuguesa Solange Kardinaly i Josep Maria Llácer recull la Menció Honorífica atorgada per la seva llarga trajectòria dedicada al món de la màgia.

GALA INTERNACIONAL DE MÀGIA - XXI MEMORIAL LI-CHANG

FOTOGRAFIA JOSEP GARCIA

El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang tanca la seva 21a edició amb un èxit rotund d’assistents, assolint en tots els espectacles el màxim de l’aforament permès (50%).  El Festival va exhaurir totes les entrades de la Gala de Màgia i Humor (13 febrer), de l’espectacle familiar The Postman (21 de febrer), les quatre funcions de la Gala Internacional (del 26 al 28 de febrer) i la Gala Solidària de Màgia, celebrada aquest passat diumenge (7 de març). Un edició marcada per les restriccions derivades de la COVID-19 que han obligat al Festival a presentar una programació adaptada a les circumstàncies.

Malgrat tot, el director artístic del Festival, el mag Enric Magoo, afirma que “estem molt contents d’haver pogut realitzar totes les gales i haver exhaurit les entrades de totes les sessions, malgrat tenir limitacions d’aforament i alhora d’haver pogut acollir artistes internacionals. Des de l’organització volem agrair la gran resposta del públic, que ha emplenat la totalitat de l’aforament permès i ha seguit recolzant la màgia, l’il·lusionisme i la cultura”.

El sold out que ha penjat el Festival en les quatre funcions de la Gala Internacional de Màgia mostra que aquesta proposta segueix sent el plat fort del Festival vint-i-una edicions després. La Gala Internacional d’enguany va ser presentada pel mag i monologuista Karim, i va comptar amb els números de la portuguesa Solange Kardinaly, especialitzada en canvis ràpids de vestuari, els italians Marco Zoppi & Rolanda amb les seves bombolles màgiques, Rubén Vilagrand (Premi Nacional de Màgia), el canari Héctor Mancha (Premi Mundial de màgia FISM 2015) i el Mag Edgard, amb una posada en escena espectacular plena de fantasia.

El Premi Li-Chang 2021 a la millor actuació de les Gales Internacionals, el públic l’ha atorgat aquest any, a través de votació telemàtica, a la portuguesa Solange Kardinaly. El seu show de transformisme amb veloços canvis de vestuari amb el qual ha recorregut el planeta recollint una gran quantitat de premis, va enlluernar també al públic badaloní.

El Festival d’enguany va donar el tret de sortida, amb les entrades totalment exhaurides, el passat dissabte 13 de febrer al Teatre Margarida Xirgu de Badalona amb la tradicional Gala ‘Màgia i Humor’, consolidada en edicions anteriors com a format de nit cabaretera. El públic ha seguit responent amb entusiasme  a aquest format que en aquesta edició va comptar amb el televisiu Jandro, el memorable ex-col·laborador del programa El Hormiguero; el gallec Xulio Merino, i l’actor i monologuista barcelonès Dani Pérez.

De la mateixa manera, l’espectacle familiar The Postman, a càrrec de Txema Muñoz, també va rebre molt bona acollida, assolint el màxim de l’aforament permès. I la mateixa línia ha seguit la Gala Solidària celebrada aquest passat diumenge 7 de març, al Teatre Blas Infante amb una nova generació de mags esplèndids cadascun en la seva especialitat. La manipulació del Mag Rovi i en Roger Sala, el mentalisme còmic de Doble A i les grans il·lusions de Dídac. I tots ells acompanyats per l’elegància del seu presentador, el manresà Mag Caru. El Mag Nani, coordinador de la Gala i del projecte solidari Solidarimàgia, al qual es destina la recaptació de la gala, s’encarregarà d’acostar la màgia, aquest any, a diversos col·lectius en centres de menors no acompanyats, centres d’acollida de persones sense sostre, presons i geriàtrics.

Finalment, enguany la Menció Honorífica dins el Memorial Li-Chang ha estat per a Josep Mª Llácer Sánchez, reconegut il·lusionista i propietari de la botiga de màgia més gran de tot Europa, Selecciones Mágicas. Llácer acumula una trajectòria de més de 60 anys de dedicació al món de l’il·lusionisme i regenta la seva botiga de màgia a Barcelona des de fa més de 47 anys.

Comparteix: