El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang, culmina amb èxit de públic i espectacles la seva 23ena edició

Més de 2.500 persones han omplert els teatres municipals de Badalona assistint
a les Gales Internacionals de Màgia, la Gala Solidària, l’espectacle “Somriures” del Mag Edgard i a l’emblemàtica Gala “Màgia i Humor”

Gala Internacional - XXIII Memorial Li-Chang

Fotografía Josep Garcia/Badalona Cultura

El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang, tanca la seva 23ena edició amb un èxit rotund d’assistència i participació per part del públic. El Festival va exhaurir totes les entrades de l’espectacle “Somriures” del Mag Edgard (12 de febrer), les quatre funcions de la Gala Internacional (del 24 al 26 de febrer) i la Gala Solidària de Màgia, celebrada aquest passat diumenge 5 de març. L’emblemàtica Gala Màgia i Humor, celebrada el 18 de febrer, va seguir l’excel·lent estela dels espectacles anteriors amb un èxit rotund de participació, que no es va veure eclipsada ni per la Copa del Rei de bàsquet ni pel Carnestoltes.

Més de 2.500 espectadors i espectadores, quasi el 100% d’ocupació, han assistit als set espectacles principals del festival, celebrats als teatres municipals de Badalona, en una edició que ha estat marcada per reunir a Badalona el millor talent internacional de mags i magues i ha comptat amb un ampli ventall de disciplines del gènere.

El sold out que ha penjat el festival en les quatre funcions de la Gala Internacional de Màgia demostra que aquesta proposta segueix sent el plat fort del Festival vint-i-tres edicions després. Enguany va ser presentada per l’humor i la màgia de Joaquín Matas, gran especialista en la màgia d’escena i de proximitat. La Gala va comptar amb les actuacions tan insòlites com variades dels mags internacionals: Dario Adiletta (Itàlia), Frères Chaix (França), Alana (Alemanya) i Hyunjoon Kim (Corea). A la gala també hi van participar els mags locals Mag Marín (Granollers) i Álvaro Cortés (Badalona).

De fet, el Premi Li-Chang 2023 a la millor actuació a les Gales Internacionals se l’ha endut el mag badaloní Álvaro Cortés, qui va oferir un número de màgia teatral, un show innovador que té com a protagonistes els coloms i que també li va valdre recentment el Premi Nacional de Màgia.

Durant la Gala Internacional de divendres 24 de febrer, també es va fer entrega de la Menció Honorífica dins el Memorial Li-Chang. Enguany ha estat per Carles Ferrándiz, fabricant al taller de la botiga “Mágicus” de Barcelona i considerat un autèntic gepetto de la màgia. Un premi que ha servit per destacar els més de 50 anys de fabricació exclusiva de màgia de Ferrándiz.

Un any més, la cloenda del festival ha estat la Gala Solidària de Màgia al Teatre Blas Infante, que ha acollit la màgia juvenil d’un conjunt de mags presentats amb bones dosis d’humor i ritme musical pel Mag Rovi. La recaptació d’aquesta gala s’ha destinat a Solidarimàgia, una iniciativa que acostarà la màgia a Senegal oferint espectacles i tallers de màgia als hospitals oncològics infantils, orfenats i leproseries de Dakar, entre d’altres.

Altres activitats màgiques

Les activitats complementàries de la 23ena edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona han tingut també una gran acollida per part del públic. Celebrades en diferents teatres i punts de la ciutat i amb propostes tan variades com la Trobada de Mags de Catalunya, que va donar el tret de sortida al festival el passat 4 de febrer i va omplir de famílies el Centre Comercial Màgic.

L’espectacle escolar 100% Màgia, del director artístic del festival Enric Magoo, va apropar les millors rutines màgiques a les escoles de Badalona combinant jocs participatius i musicals plens de màgia. La 23ena edició també ha tingut cinema, amb la projecció familiar de “Les vides de Marona” al Teatre Margarida Xirgu.

També ha format part de la programació el Taller de màgia solidari per la Fundació Acollida i Esperança a Can Banús amb l’Associació “Badalona Escola de Màgia”. Un any més el festival va poder comptar amb la complicitat de la llibreria Saltamartí que des del 2007 participa al festival, enguany acollint l’actuació “ABRAKADABRA KKDVAK” del mag David València amb gran èxit d’assistència.

Activitats de proximitat amb el territori

La 23ena edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona també ha servit per recuperar els tallers i actuacions de màgia jove i solidària a les biblioteques, escoles i centres cívics de la ciutat. Una acció molt important que ha permès vincular i estendre el festival i la màgia per tot Badalona involucrant a tota la població i que ha tingut un èxit aclaparador, en moltes biblioteques han hagut de penjar el cartell de “localitats exhaurides” en diverses activitats. Un exemple d’aquesta proximitat amb el territori és també l’activitat Literatura i màgia a càrrec d’Adrià Aguacil i el mag Alouette celebrada el passat 16 de febrer a l’Escola Sant Jordi de Pomar de Badalona.

La programació del festival ha acollit una nova edició del “Curs de màgia i il·lusionisme per a docents”, que finalitzarà el 14 de març i que ha tingut una gran rebuda i participants. El curs de màgia està vinculat al Pla de Formació de Zona i organitzat pels Serveis de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament de Badalona i pel CRP de la Generalitat de Catalunya.

24ena edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona

L’organització del Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang ja treballa per una nova edició carregada de novetats dins el mercat de la màgia internacional. Només caldrà esperar 365 dies per saber què s’està preparant i gaudir de les millors propostes de màgia nacional i internacional.

Comparteix: