El Festival Internacional de Màgia de Badalona clou la 22ena edició amb un èxit rotund d’assistència

El Premi Li-Chang 2022 recau en l’il·lusionista francès Arno i Josep Maria Garcia Andrada, de sobrenom artístic Skuesker, recull la Menció Honorífica

Gala Internacional - XXII Memorial Li-Chang

Fotografia de Josep Garcia/Badalona Cultura

El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang tanca la seva 22ena edició amb un èxit rotund d’assistència, assolint un 95% d’ocupació total entre tots els espectacles celebrats als teatres municipals de la ciutat: les Gales Internacionals, la Gala de Màgia i Humor, la Gala Solidària i el show familiar del Mag Lari. Una edició que ha comptat amb un programa d’activitats complementàries com la Gala de Joves Promeses de la Màgia al Teatre del Círcol Catòlic i la Trobada de Mags de Catalunya al Centre Comercial Màgic que també han aconseguit un gran nombre d’assistents.

El mag Enric Magoo, director artístic del Festival, afirma que: “En línies generals el festival ha estat un èxit, lluitant contra la desescalada de la covid-19 i assolint en la majoria dels casos l’ocupació d’abans de la pandèmia, refermant així l’èxit de cada any.

Aquest any el públic ha atorgat el Premi Li-Chang 2022, a través d’un sistema de votació telemàtica, a l’il·lusionista francès Arno. Amb més de 25 anys de trajectòria, el mag Arno, va deixar bocabadat al públic badaloní fent aparèixer del no-res les aus més boniques del planeta.

La Menció Honorífica d’aquesta edició ha estat per Josep Maria Garcia Andrada, de sobrenom artístic Skuesker. Andrada ha exercit tota la vida de comptable i agent comercial, una professió que ha combinat amb la seva afició per la màgia des de fa gairebé 80 anys. Una fascinació per l’il·lusionisme que ha format part d’ell tota la vida i que l’ha fet mereixedor de la Menció Honorífica d’enguany.

Excel·lent acollida de les activitats complementàries

Les activitats complementàries de la 22ena edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona han tingut una gran acollida per part del públic. Celebrades en diferents punts de la ciutat i amb propostes tant variades com la Trobada de Mags de Catalunya al Centre Comercial Màgic o l’espectacle escolar “Hai, la pescadora de somnis” han complementat la programació d’aquesta edició.

Un any més, la programació del festival ha acollit una nova edició del “Curs de màgia i il·lusionisme per a docents” que finalitzarà a finals de mes o principis del mes vinent, en funció del seguiment de les convocatòries de vaga a escoles i instituts. Professors i professores participants d’aquesta edició han traslladat un gran entusiasme per la formació rebuda així com per conèixer i poder aplicar noves formes d’ensenyament a les aules. El curs de màgia està vinculat al Pla de Formació de Zona i organitzat pels Serveis de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament de Badalona i pel CRP de la Generalitat de Catalunya.

Una de les novetats d’enguany ha estat la Gala de Joves Promeses de la Màgia. Un espectacle que va tenir una gran rebuda per part del públic que va omplir el Teatre del Círcol Catòlic de gom a gom. La Gala és la culminació de la residència artística al Teatre del Círcol Catòlic dels mags Álvaro Cortés (Premi Jove Li-Chang 2018), Daniel Sánchez (Premi Jove Li-Chang 2019), Roger Sala (Premi Jove Li-Chang 2020), Àlex Gilabert i Dídac Haro, els quals van presentar el seu número assajat pel concurs del proper Congrés Nacional de Màgia amb un show que va superar totes les expectatives.

L’espectacle “Koko espectaculaaarr” ha estat també una de les novetats d’aquesta edició. Un espectacle que es va celebrar a l’exterior de la llibreria Saltamartí i que va permetre una major assistència de públic, el qual es va mostrar entregat i entusiasmat amb la proposta a càrrec del Mag Koko.

23è Festival Internacional de Màgia de Badalona

L’organització del Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang ja treballa en l’edició de l’any vinent amb la voluntat de seguir apropant les millors propostes de màgia nacional i internacional al públic i a la ciutat de Badalona.

Comparteix: