El Teatre Zorrilla s’incorpora a la xarxa de Teatre Accessible per a persones amb discapacitat sensorial

L’obra “El cos més bonic que s’haura trobat mai en aquest lloc”, protagonitzada per Pere Arquillué, comptarà amb subtitulat adaptat, audiodescripció i sistemes d’ajuda auditiva.

El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc

Gràcies a l’acord de col·laboració entre el Badalona Cultura –teatres municipals de Badalona– i el Projecte Teatre Accessible –iniciativa dedicada a incorporar mesures d’accessibilitat en els espectacles–, per primera vegada s’oferirà a la ciutat de Badalona una funció de teatre accessible per a persones amb discapacitat sensorial.

La funció, fixada per a l’1 de desembre a les 20.00 hores al Teatre Zorrilla, comptarà amb subtitulat adaptat a persones sordes, audiodescripció (veu en off que narra el contingut més rellevant de l’obra) dirigit a persones cegues o amb baixa visió, a més del bucle magnètic individual per a persones que utilitzen implants coclears o audiòfons i so amplificat amb auriculars, destinat a persones que tenen pèrdua auditiva i desitgen sentir els diàlegs de l’obra a un volum més alt. Els dispositius es podran recollir sense reserva prèvia al hall d’entrada del teatre, abans de la funció.

Aquesta funció constitueix una fita en termes d’accessibilitat cultural i introdueix al Teatre Zorrilla a la xarxa de teatres que ofereixen funcions accessibles a Catalunya com el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Auditori Sant Cugat o el Teatre Romea, entre molts d’altres.

El cos més bonic que s’haura trobat mai en aquest lloc, dirigida i escrita per Josep Maria Miró i protagonitzada per Pere Arquillué, aprofundeix en la història del cos d’un jove de 17 anys que apareix mort, vestit únicament amb un banyador vermell. La trobada d’aquest cadàver és l’inici d’aquest text per un únic intèrpret, on a través de diverses veus, com si es tractés d’un ritual d’exorcisme, ens endinsa a l’acció i al bell paisatge rural d’un petit poble on mai passa res aparentment.

Comparteix: