Els teatres Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante presenten la nova programació per la temporada de setembre a desembre del 2023

La venda d’entrades començarà el 24 i 25 de juliol de manera presencial a les taquilles del Teatre Zorrilla de 18 a 20.30 h i a partir del dimecres 26 de juliol a través de la web.

BC-TEMP-SET-DES-2023

Els teatres municipals de Badalona – Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante – ja tenen a punt la nova temporada setembre-desembre 2023. Quatre mesos de propostes singulars i innovadores, sense oblidar els grans clàssics i els èxits teatrals del moment, que l’equip de Badalona Cultura presenta amb una nova línia gràfica i sota el lema res per veure, molt per observar, tota una invitació a descobrir molt més, si observem amb deteniment el que passa dalt l’escenari.

El tret de sortida serà el dissabte 23 de setembre al Teatre Zorrilla amb Cost de vida. Un gran èxit teatral de l’autora nord-americana Martyna Majok i dirigida per Pau Carrió que planteja la necessitat de cuidar i deixar-se cuidar a través d’un elenc d’actors i actrius conformat per grans noms com Julio Manrique, Anna Sahun, Pau Roca i Katrin Vankova.

La companyia Titzina Teatro continuarà el dissabte 30 de setembre al Teatre Margarida Xirgu amb Búho, una obra que s’endinsa en les profunditats de la memòria i el record. Per altra banda, la companyia basca Kulunka Teatro presentarà el divendres 6 d’octubre Forever al Teatre Zorrilla, una proposta ben original elaborada amb llenguatge gestual i de màscares. El mes de novembre començarà amb la nova sàtira de La Calòrica Le congrés ne marche pas, seguida de la premiada obra (Premi Max 2023 a Millor Espectacle de Teatre) de Pablo Messiez, La voluntad de creer, que investiga i posa a prova la fe de creure del públic, al Teatre Zorrilla els dissabtes 4 i 18, respectivament.

La Banda Simfònica de Badalona portarà la primera cita musical de la temporada a l’escenari del Zorrilla amb el seu clàssic Concert de Santa Cecília el dissabte 25 de novembre. L’endemà, diumenge 26 de novembre, al Teatre Blas Infante, l’espectacle De perras y criadas, un soliloqui protagonitzat per Marta Fons que rememora una Andalusia extreta dels records reals de la família del director, Félix Herzog, homenatjarà a totes les dones andaluses migrades a Catalunya.

Josep Maria Miró iniciarà un mes de desembre amb molta activitat al Teatre Zorrilla amb la seva obra El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, un monòleg a set veus conduït per Pere Arquillué. Les actrius Candela Peña i Pilar Castro, sota la direcció d’Israel Solà, ens portaran des de Madrid l’espectacle Contracciones del dramaturg Mike Bartlett el dissabte 16 de desembre. Per la seva banda, la directora Carlota Subirós reinterpretarà el divendres 22 de desembre la clàssica obra de Mercè Rodoreda La plaça del diamant a través d’un calidoscopi format per onze actrius.

I tancaran la temporada, en dates nadalenques, dues propostes molt especials. La companyia Egos Teatre torna al Teatre Margarida Xirgu el dissabte 23 de desembre per presentar-nos la seva nova comèdia musical Baby Boom, una desenfrenada i desacomplexada sàtira que ha estat assajada en residència artística a la sala d’assaig del mateix teatre. I el 30 de desembre al Teatre Zorrilla l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat oferirà el seu tradicional Concert de valsos i danses.

ESPECTACLES FAMILIARS

Repartits al llarg de tota la temporada, les famílies badalonines podran gaudir de quatre espectacles familiars molt originals i de gran qualitat: la divertida i esbojarrada versió del clàssic més actual de Hans Christian Andersen, Un vestit nou per a l’emperador, de la companyia La Pera Llimonera; el joc musical i de titelles sobre la coexistència de diverses espècies animals de la companyia De_paper, Miranius. L’aventura d’habitar el món; l’experiència immersiva dins l’espai escènic de l’escenògrafa Sílvia Delagneau, Rave; i l’espectacle de dansa i titelles, La gata que volia canviar la història, de la companyia Thomas Noone Dance, que es recupera de la temporada anterior.

FILMETS

Del 20 al 28 d’octubre els teatres municipals acolliran la 49a edició del Festival FILMETS de Badalona. Una edició que mostrarà en pantalla gran els curts que triomfen a tot el món, entre els quals hi haurà premières i pel·lícules fetes per joves creadors.

Les entrades seran d’accés lliure, però les persones que hi vulguin assistir s’hauran de registrar prèviament al web www.festivalfilmets.cat.

TALLERS DE TEATRE

El pròxim mes d’octubre començarà un nou curs dels Tallers de teatre al Teatre Zorrilla.

Les inscripcions per als quatre cursos d’edat (de 10 a 12 anys, de 13 a 15, de 16 a 18 i majors d’edat) s’obriran el mes de setembre a través del web www.teatrezorrilla.cat/tallers-de-teatre. I romandran actives fins a exhaurir places.

CINEMA AL TEATRE MARGARIDA XIRGU

Els tres cicles de cinema tornaran a visualitzar-se un any més al Teatre Margarida Xirgu. El Cicle Gaudí i el Docs del Mes es projectaran de manera mensual els dimecres a les 20h de la tarda. El cicle de cinema familiar Pàck Màgic se seguirà fent un diumenge al mes a les 12h del matí a excepció del mes d’octubre, que no comptarà amb cap sessió i se substituirà pel dimecres 3 de gener a les 17 h de la tarda.

VENDA D’ENTRADES I ABONAMENTS

Les entrades es podran comprar a partir del dimecres 26 de juliol al web www.teatrezorrilla.cat.

Les entrades de tots els espectacles se seguiran venent exclusivament per internet. Badalona Cultura assumirà la comissió en la venda electrònica per facilitar la compra per aquest canal. No obstant això, les taquilles del Teatre Zorrilla i Margarida Xirgu oferiran atenció presencial els dies que hi hagi funció (dues hores abans de l’espectacle) i altres dies amb cita prèvia només a aquelles persones que no tinguin accés a internet o que tinguin dificultats per comprar les entrades de manera telemàtica. Aquest servei es donarà sempre amb cita prèvia trucant al 93 384 40 22 de dimarts a dijous de 12 a 14 h.

Durant aquest mes de juliol, les taquilles del Teatre Zorrilla romandran obertes oferint atenció presencial en horari de 18 a 20.30 h els dies 24 i 25 de juliol.

Aquesta temporada es continuen implementant els habituals abonaments de temporada. Es poden recollir, renovar i comprar de forma presencial els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol de 18 a 20.30 h a la taquilla del Teatre Margarida Xirgu. I a partir del dimecres 26 de juliol es podrà fer a través del web www.teatrezorrilla.cat.

Comparteix: