Els teatres Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante han recuperat la normalitat durant la temporada gener – maig 2022

Després de quatre temporades marcades per les restriccions i la suspensió temporal o definitiva d’espectacles, s’ha recuperat la normalitat i les ocupacions prèvies a la Pandèmia, arribant a un 80% total d’ocupació.

Blues & Ritmes 2022 (Sergi Fornols)

Els teatres municipals de Badalona -Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante- han tancat aquest passat cap de setmana la programació professional de la temporada gener – maig 2022 amb més d’un 80% total d’ocupació.

Entorn de 25 espectacles han conformat aquesta temporada d’arts escèniques a Badalona. Obres de petit i gran format de teatre, música, dansa i màgia per a tots els gustos i per a totes les edats que s’han pogut veure en uns equipaments que han recuperat el 100% de l’aforament amb una excel·lent resposta per part del públic

Els més de 8.000 espectadors i espectadores que han assistit als teatres durant aquesta temporada han vist estrenes teatrals de primeríssim nivell com L’oncle Vània d’Anton Txékhov, El hombre almohada de Martin McDonagh, Mare de sucre de Clàudia Cedó o Los santos inocentes de Miguel Delibes. També propostes singulars i atrevides com Malditas plumas de Sol Picó, Travy d’Oriol Pla, Lázaro de la companyia Leamok i La motxilla de l’Ada de Teatre al detall amb música dels badalonins La Tresca i la Verdesca. Han rigut amb les comèdies 53 diumenges i Bona Gent i amb el monòleg Yo, Mussolini de Leo Bassi. I han descobert o s’han retrobat amb companyies i autors de la ciutat de Badalona com el cantautor Albert Fibla o les companyies Xirriquiteula Teatre amb el seu multipremiat espectacle Laika i Món animal, que amb la seva obra homònima ha celebrat el seu desè aniversari + 1 al Teatre Margarida Xirgu.

FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÀGIA, XXII MEMORIAL LI-CHANG

Del 5 de febrer al 6 de març, Badalona va acollir la XXII edició del Memorial Li-Chang amb un èxit rotund d’assistents, assolint un 95% d’ocupació total entre tots els espectacles celebrats als teatres municipals de la ciutat: les Gales Internacionals, la Gala de Màgia i Humor, la Gala Solidària i el show familiar del Mag Lari. Una edició que va ser gravada per TV3 (i s’emetrà properament als canals TV3 i 33) i que va comptar amb un programa d’activitats complementàries com la Gala de Joves Promeses de la Màgia al Teatre del Círcol Catòlic i va recuperar la Trobada de Mags de Catalunya al Centre Comercial Màgic.

FESTIVAL BLUES & RITMES

De l’1 al 23 d’abril, el Festival Blues & Ritmes va celebrar una nova edicióreafirmant-se com a escenari de referència a l’Estat en les músiques d’arrel gràcies a l’aposta decidida i continuada del festival per aquest tipus de músiques i per portar a Badalona artistes poc vistos a casa nostra. Una edició de quatre concerts, alguns d’ells inèdits, als teatres Zorrilla i Margarida Xirgu, els quals es van tornar a omplir amb uns nivells d’assistència previs a la Pandèmia, rondant el 80% de mitjana entre els quatre concerts.

FESTIVAL DANSA METROPOLITANA

Els teatres municipals de Badalona van ser, un any més, escenaris del Festival Dansa Metropolitana. L’espectacle Baile de bestias del bailaor badaloní Jesús Carmona al Teatre Zorrilla i l’espectacle familiar multidisciplinar de la companyia Addaura Teatre Visual, Klé, al Teatre Margarida Xirgu, van rebre una entusiasta resposta per part del públic amb una mitjana del 90% d’ocupació.

ALTRES ACTIVITATS

Durant aquesta temporada s’han consolidat els tres cicles de cinema al Teatre Margarida Xirgu. El cicle de cinema català, Cicle Gaudí, i el cicle de cinema documental, Docs del Mes, es projecten, cadascun d’ells, un dimecres al mes a les 20h del vespre; i el cicle de cinema familiar, Pack Màgic, es projecta habitualment un diumenge al mes a les 12h del migdia.

Comparteix: