Els teatres Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante presenten la nova programació per als mesos de setembre a desembre del 2021

La nova programació arrenca el proper 25 de setembre amb la gran comèdia clàssica italiana protagonitzada per Clara Segura Filumena Marturano

Temporada SET-DES-2021

Els teatres municipals de Badalona -Zorrilla, Margarida Xirgu, Blas Infante- ja tenen a punt la nova temporada setembre-desembre 2021. Sota el lema Escenaris d’emocions, l’equip de Badalona Cultura ha plantejat una nova temporada de grans èxits teatrals compaginats amb petites joies singulars de formats diversos -dansa, varietés, òpera, teatre d’objectes, monòlegs- per a tot tipus de públic.

El tret de sortida serà el proper 25 de setembre amb la gran comèdia clàssica italiana de Eduardo de Filippo, dirigida per Oriol Broggi  i protagonitzada per Clara Segura: Filumena Marturano. Entre la comèdia i el drama bascularan aquesta i les successives obres de la temporada, apostant, també, moltes d’elles, per un caràcter compromès i reivindicatiu.

A aquest primer gran èxit de la temporada la seguirà la producció de Sixto Paz Classe, on Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca, sota la direcció de Pau Carrió, ens plantejaran, sense renunciar a la comèdia, els reptes del sistema educatiu i els conflictes socials. Al novembre, el Teatre Zorrilla acollirà dos grans formats: l’apoteòsica i multidisciplinar creació de Pablo Messiez y el Pavón Teatro Kamikaze Las Canciones i l’òpera de Marc Rosich Divina Cleopatra amb l’aclamada soprano María Bayo; així com la nova comèdia de Joel Joan El gran comediant i l’adaptació teatral d’Àlex Rigola del best seller 23 F. Anatomia de un instante de Javier Cercas. Fent de contrapès a aquests grans èxits, al novembre hi haurà un espectacle únic, de petit format i que ha meravellat a crítica i públic d’arreu, un dels millors exponents del teatre d’objectes i del seu poder màgic i evocador: Conservando Memória, que es podrà veure al Teatre Blas Infante. Les altres dues notes diferents i imperdibles del propers mesos d’octubre i novembre seran l’intens i radical monòleg teatral de l’autor francès Denis Lachaud, La Màgia Lenta, sobre el tema dels abusos sexuals a menors, i l’espectacle de varietés ¿Qué fue de Andrés Villarrosa?, tot un retorn a la Bodega Bohemia dels 90.

La programació de proximitat seguirà sent un dels eixos del programa d’arts escèniques. Les formacions badalonines KoRPo Dance Project i Dancing Human, així com la Banda Simfònica de Badalona, pujaran a l’escenari del Teatre Zorrilla durant els mesos d’octubre i novembre per oferir-nos les seves innovadores propostes en el terreny de la dansa i el tradicional concert de Santa Cecília, respectivament.

Obrirà el mes de desembre al Teatre Zorrilla una de les obres més esperades de la temporada: Una noche sin luna, la tornada als escenaris de Juan Diego Botto (protagonista) i Perís-Mencheta (director) per apropar-nos a l’univers fascinant de Federico García Lorca. Al Teatre Blas Infante, l’humorista El Monaguillo reunirà els seus millors monòlegs amb l’espectacle ¿Sólo lo veo yo? i tancaran el mes de desembre l’explosiva i grotesca tragicomèdia històrica Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I, de La Calòrica, i la gran sorpresa de la temporada teatral: l’adaptació lliure, insolent i plena d’humor de la tragèdia shakespeariana de Ricard III Història d’un senglar, de Gabriel Calderón i amb la brillant interpretació de Joan Carreras.

ESPECTACLES FAMILIARS

Repartits al llarg de tota la temporada, les famílies badalonines podran gaudir de quatre espectacles familiars molt originals i de gran qualitat: Camí a l’escola de la companyia Campi Qui Pugui, Prometeu de la companyia Señor Serrano, Italino grand hotel de la companyia La Tal i tancarà el repertori familiar, i de retruc tota la temporada, el dimarts 4 de gener al Teatre Margarida Xirgu, l’espectacle de circ contemporani per a tota la família: Ex-libris, de la companyia Voël.

FILMETS

Del 22 al 31 d’octubre el Teatre Zorrilla acollirà les sessions presencials de la 47ª edició del Festival FILMETS de Badalona. Una edició que es presenta en format presencial i en línia i que arriba amb tota la força i el millor cinema.

Seguint el protocol de seguretat marcat per les autoritats sanitàries, aquest any, malgrat que les entrades continuïn sent d’accés lliure, les persones que hi vulguin assistir s’hauran de registrar prèviament al web www.festivalfilmets.cat.

TALLERS DE TEATRE

Després de patir els estires i arronses de la Pandèmia i les diverses restriccions durant el curs passat, el proper mes d’octubre tornen les classes presencials dels Tallers de teatre al Teatre Zorrilla.

Dividits en quatre grups d’edat (de 10 a 12 anys, de 13 a 15, de 16 a 18 i de majors de 18), les inscripcions als cursos dels Tallers de teatre s’iniciaran el proper mes de setembre de forma telemàtica a través del web www.teatrezorrilla.cat/tallers-de-teatre i estaran actives fins a exhaurir places.

MÉS CINEMA AL TEATRE MARGARIDA XIRGU

El Teatre Margarida Xirgu acollirà, a partir de l’octubre, el Pack Màgic, un nou cicle de cinema familiar que tindrà lloc un diumenge al mes a les 12h del matí. Es mantindran, així mateix, els actuals cicles de cinema «Cicle Gaudí» i «Docs del Mes» en el seu horari habitual els dimecres a les 20 h de la tarda.

VENDA D’ENTRADES

Les entrades es podran comprar a partir del dimecres 1 de setembre al web www.teatrezorrilla.cat.

Les entrades de tots els espectacles es seguiran venent exclusivament per internet, igual que les temporades anteriors. Badalona Cultura assumirà la comissió en la venda electrònica per facilitar la compra per aquest canal. No obstant, les taquilles del Teatre Zorrilla i Margarida Xirgu oferiran atenció presencial només a aquelles persones que no tinguin accés a internet o que tinguin dificultats per comprar les entrades de manera telemàtica. Aquest servei es donarà sempre amb cita prèvia trucant al 93 384 40 22 de dimarts a dijous de 12 a 14 h.

Pel que fa als abonaments, aquesta temporada, malauradament, ateses les restriccions d’aforament encara vigents, no es podran oferir els abonaments tradicionals.

Sí que es manté, en canvi, la promoció especial implementada les temporades anteriors: un PACK INDIVIDUAL a 60 € (4 entrades per a 4 espectacles diferents a 15 € cada espectacle) i un PACK DUO a 120 € (8 entrades per a 4 espectacles diferents a 15 € cada espectacle), que seran accessibles fins a exhaurir localitats segons les limitacions pròpies d’aforament dels espectacles.

GARANTIES DE SEGURETAT

Per entrar als teatres es seguirà aplicant un estricte protocol de seguretat i prevenció contra la Covid-19, que afectarà tant el públic com el personal tècnic i artistes que hauran d’adoptar mesures de protecció. En aquest sentit, l’ús de la mascareta serà obligatori, a no ser que arribat el moment les autoritats sanitàries determinin el contrari, i serà necessari arribar, com a mínim, 20 minuts abans de l’inici de l’espectacle per facilitar l’entrada esglaonada. En cas contrari, no es podrà garantir la localitat triada en el moment de la compra. 

Es recomana portar l’entrada al mòbil per tal d’evitar el contacte amb el paper. Els espectadors hauran d’ocupar la butaca assignada en el moment de la compra.

Per a la tranquil·litat, seguretat i protecció de tot el públic i de les persones que treballen als teatres, s’hauran de seguir, en tot moment, les normes de seguretat i prevenció indicades en els diferents teatres, consultables prèviament si es desitja a través del web www.teatrezorrilla.cat.

Comparteix: