Els teatres Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante tanquen la temporada gener-maig 2023 amb més de 15 espectacles exhaurits

La temporada ha presentat un increment del nombre total d’espectacles en la programació dels tres teatres municipals i ha recuperat dades prèvies a la pandèmia, arribant a més d’un 85% d’ocupació.

Els teatres municipals de Badalona – Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante – han tancat aquest passat cap de setmana la programació professional de la temporada gener – maig 2023 amb més d’un 85% total d’ocupació, una dada que recupera els resultats previs a la pandèmia.

Un total de 28 espectacles han conformat aquesta temporada d’arts escèniques professionals a Badalona. L’increment de funcions respecte a temporades anteriors prové d’una major varietat de disciplines artístiques que han passat pels tres escenaris. Cal destacar una major presència musical, sense oblidar les obres teatrals de petit i gran format, així com els espectacles de màgia i de dansa.

Prop de 10.000 espectadors i espectadores han gaudit d’una àmplia oferta de representacions teatrals, on s’inclouen obres d’èxit com La Trena de Laetitia Colombani i Clara Segura, Moriu-vos d’Anna Maria Ricart Codina i Joan Arqué Solà i Amèrica de Sergi Pompermayer i Julio Manrique. També s’han presentat propostes més singulars com El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai de Xavier Bobés i Alberto Conejero i Hoy puede ser mi gran noche de Noemí Rodríguez i Andrea Jiménez. Dins d’una vessant més local, el cicle “Badalona a Escena” ha incorporat l’obra Estúpides de la Plataforma de Creació Obrador de Teatre i el concert del 20è aniversari de Gòspel Sentits. A més, Mar Serra Grup i l’Orquestra de Cambra del Conservatori de Badalona han participat en una temporada on, juntament amb el cantautor madrileny Quique González, han ajudat a augmentar el panorama musical.

Per altra banda, les funcions Yerma de Juan Carlos Martel Bayod i Lorca en Nueva York d’Alberto San Juan han ofert dues visions diferents de l’obra de Federico García Lorca. L’humor ha estat assegurat amb La pell fina de Carmen Marfà i Yago Alonso, Per fi sol de Carles Sans i el podcast en directe de La Ruina. I dins de la programació familiar s’han pogut veure els espectacles Somriures del Mag Edgard, Sopa de Pedres de la companyia Engruna Teatre i Soul & Funk pels més menuts. La quarta funció familiar, La gata que volia canviar la història de la companyia Thomas Noone Dance, que es va haver de suspendre per un contratemps, tornarà a la programació de la tardor.

FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÀGIA, XXIII MEMORIAL LI-CHANG

Del 4 de febrer al 5 de març, Badalona va acollir la XXIII edició del Memorial Li-Chang amb quasi el 100% d’ocupació als tres teatres municipals. Més de 2500 espectadors i espectadores van assistir als set espectacles principals del festival que va començar amb Somriures del Mag Edgard, seguit de la Gala Màgia i Humor, les quatre funcions de la Gala Internacional de Màgia i la Gala Solidària de Màgia. Aquesta edició també va comptar amb altres activitats complementàries, com la ja clàssica Trobada de Mags al Centre Comercial Màgic i l’espectacle escolar 100% Màgia.

FESTIVAL BLUES & RITMES

Del 25 de març a l’1 d’abril, el Festival Blues & Ritmes va celebrar una nova edició que va optar per combinar estils de rock, country, soul i blues. Una sèrie de quatre concerts d’artistes internacionals al teatre Margarida Xirgu que va aconseguir un 85% d’ocupació i dos sold outs. A més d’incloure la novetat que un dels concerts es plantegés en format familiar, que va deixar una experiència molt positiva de cara a futur.

FESTIVAL DANSA METROPOLITANA

El Festival Dansa Metropolitana va tornar un any més als teatres municipals de Badalona. La Soleá o../o../.o/o./o. de la bailaora María Moreno i l’espectacle Rèquiem Nocturn de Pere Faura van omplir l’escenari del teatre Zorrilla amb coreografies revolucionàries, dins d’un festival que va comptar amb una mitjana del 80% d’ocupació.

ALTRES ACTIVITATS

Durant aquesta temporada s’han mantingut els tres cicles cinematogràfics que es projecten habitualment al teatre Margarida Xirgu. El cicle de cinema català Cicle Gaudí i el cicle de cinema documental Docs del Mes han ocupat els vespres dels dimecres a les 20 h. Per altra banda, el cicle de cinema familiar Pack Màgic s’ha projectat mensualment amb una alta assistència els diumenges a les 12 h del migdia.

Comparteix: