Cinema | Docs del mes

Arica

De Lars Edman i Willaim Johansson Kalen

Dimecres 19 de Gener - 20:00h

Teatre Margarida Xirgu

Entrades Comprar entrades

Arica

Una història d’investigació impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats… les conseqüències van ser terribles per als habitats d’Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals.

La mala fama de Boliden ve de lluny. El desastre ecològic al parc natural de Doñana, que va contaminar el riu Guadiamar el 1998 i va trasbalsar la societat espanyola, es va produir per un vessament tòxic de la multinacional.

L’empresa sueca té recursos suficients per rentar la seva reputació, però l’escàndol d’Arica exigeix una reparació més profunda que una campanya de màrqueting. El govern suec pot desentendre’s de les demandes de les víctimes de l’abocament? La realitat és innegable, però el poder és capaç de tot per evitar d’assumir els costos d’indemnitzacions milionàries.

Dimecres 19 de Gener - 20:00h

Durada: 1 h 35 min.

Direcció: Lars Edman, William Johansson Kalen Guió: Lars Edman, William Johansson Kalen Producció: Andreas Rocksen, William Johansson Kalen Edició: Göran Gester, William Johansson Kalen Fotografia: William Johansson Kalen Música: Per Henrik Mäenpää Disseny de so: Lars Edman

Entrades Comprar entrades

General
3 €

Teatre Margarida Xirgu

Francesc Layret, 41
08911 BADALONA

Comparteix: