Cinema | Docs del mes

COM ROBAR UN PAÍS

Rehad Desai & Mark Kaplan

Dimecres 12 de Maig - 20:00h

Teatre Margarida Xirgu

Entrades Comprar entrades

Com robar un país - DOCS DEL MES

Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en el què està implicat Jacob Zuma, qui fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció rep una campanya de desinformació.

Dos joves d’una empresa tecnològica van trobar les proves que deixaven al descobert el modus operandi darrere del segrest econòmic de l’estat de Sud-àfrica, per part d’interessos privats i amb l’ajut d’alguns polítics.

Gràcies a l’amic Zuma, els membres de la família índia Gupta van utilitzar els ingressos d’un país en el seu propi benefici: adquirint participacions de les mines de carbó, de mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i fins i tot, alguns càrrecs públics.

Quan s’obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot son mentides i notícies falses. Davant l’augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que amb tant d’esforç va costar de guanyar.

Dimecres 12 de Maig - 20:00h

Durada: 1h 33min.

Direcció: Rehad Desai & Mark Kaplan

Guió: Anita Khanna, Rehad Desai

Fotografia: Nic Hofmeyr, Duncan Tilley

So: Sibusiso Zulu, President Kapa

Música: Jannous Aukema

Edició: Megan Gill, Geert Veuskens, Nikki Comninos

 

Entrades Comprar entrades

General
3 €

Teatre Margarida Xirgu

Francesc Layret, 41
08911 BADALONA

Comparteix: