Estrena del cicle de cinema documental Docs del Mes al Teatre Margarida Xirgu

“The Letter”, la història d’un net per salvar la seva àvia, acusada de bruixeria a Kenya, serà la primera pel·lícula del Docs del Mes a Badalona.

THE LETTER - DOCS DEL MES

Badalona Cultura s’afegeix a la iniciativa Docs del Mes, i projectarà cada mes, a partir del mes de març, un documental al Teatre Margarida Xirgu de Badalona. Aquesta iniciativa incrementarà l’oferta cinematogràfica als teatres municipals de Badalona, que fins ara ja comptaven, des del 2016, amb la projecció, també un cop al mes i al Teatre Margarida Xirgu, d’una pel·lícula del Cicle Gaudí.

La primera pel·lícula d’aquest nou cicle de cinema documental serà “The Letter”, la història de la Margaret, una dona de 94 anys, d’esperit valent i que ha de fer front a les perilloses acusacions de bruixeria que li arriben per part d’alguns dels seus familiars. El seu net, en Karisa, haurà de viatjar de la ciutat als seus orígens rurals per investigar les amenaces que està rebent la seva àvia.

Els directors Maia Lekow i Cristopher King ens plantegen amb “The Letter” la pregunta “què faries si acusessin la teva àvia de bruixeria? A Kenya, centenars d’ancians són acusats de bruixeria per tal de robar-los les terres. Les autoritats kenyanes afirmen que 150 avis han sigut assassinats els últims dos anys a la regió costera de Kilifi, a pocs quilòmetres de la ciutat de Mombasa. Una enquesta duta a terme l’any 2010 pel think thank nord americà Pew Research Center demostra que l’11% dels ciutadans de Kenya creu en la bruixeria. A més, la irrupció de la pandèmia de la Covid-19 ha endarrerit la resolució d’una part de les investigacions.

The Letter és un retrat valent que posa en evidència com els valors de les comunitats rurals han estat trastornats a causa del colonialisme i la religió. Una història d’amor intergeneracional, en què el carisma d’en Karisa demostra que és possible fer front a l’avarícia i en la qual el cos de la seva fràgil àvia amaga un poder femení indestructible.

TRÀILER: https://youtu.be/4LU3EjYmVWQ

The Letter” es projectarà el pròxim dimecres 3 de març a les 20h del vespre al Teatre Margarida Xirgu.

DOCS DEL MES

Docs del Mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors I espectadores més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 70 sales a tot l’estat en poblacions grans, mitjanes o en petits municipis arreu del territori. Es poden consultar totes les dates de projeccions a la seva web: www.docsdelmes.com

VENDA D’ENTRADES

Les entrades es poden comprar a la web www.teatrezorrilla.cat o a taquilla el mateixa dia de la projecció per un preu de 3€.

GARANTIES DE SEGURETAT

Per entrar al teatre s’aplica un estricte protocol de seguretat i prevenció contra la Covid-19, que afecta tant el públic com el personal del teatre que han d’adoptar mesures de protecció. En aquest sentit, l’ús de la mascareta és obligatori i és necessari arribar, com a mínim, 20 minuts abans de l’inici de la projecció per facilitar l’entrada esglaonada.

Es recomana portar l’entrada al mòbil per tal d’evitar el contacte amb el paper. Els espectadors i espectadores han d’ocupar la butaca assignada en el moment de la compra. No està permès, en aplicació de les normatives del PROCICAT, entregar cap programa de mà ni cap altre material en paper.

Per a la tranquil·litat, seguretat i protecció de tot el públic i de les persones que treballen als teatres, s’han de seguir en tot moment les normes de seguretat indicades en el teatre i que també es poden consultar prèviament a través de la web www.teatrezorrilla.cat.

Comparteix: