Festival Li Chang

Enguany estem de celebració: 20è aniversari del Festival Internacional de Màgia de Badalona!

Vàrem iniciar, ara ja fa dues dècades, amb el nom de Memorial Li-Chang, un camí ple de somnis, il·lusions i lluita, perquè no dir-ho, que ens ha portat a seguir, encara avui en dia, rendint homenatge a Joan Forns i Jordana (1916-1998), el “Dimoni Groc”, o “el Xinès de Badalona”, com se’l coneixia, un il·lusionista amb majúscules.

Han estat 20 anys sembrant llavors màgiques: conferències, espectacles familiars, gales Internacionals, espectacles solidaris, tallers de formació, creació de cantera badalonina, presentacions a biblioteques, a hospitals… 20 anys dels que ara, veient-ne el fruit, ens en sentim profundament orgullosos.

Gràcies a tot el públic que ha confiat en aquest projecte! Ara som, no tant sols un Festival de Màgia referent en l’àmbit internacional sinó, el que més ens omple, una senya d’identitat de la ciutat de Badalona.

El nostre secret: il·lusió i passió. El nostre desig: tenir força per a 20 anys més!

Enric Magoo. Director Artístic del Festival.

Artista de gran projecció internacional, el badaloní Joan Forns i Jordana ‘Li-Chang’ va destacar per la creativitat i elegància amb què posava en escena fins i tot els números més senzills. Les seves “revistes fantàstiques” són una autèntica fita de les arts escèniques del segle XX. Si Joan Brossa el va definir com l’últim mestre de l’il·lusionisme clàssic català, també és cert que Li-Chang és un exemple de renovació per a les noves generacions d’il·lusionistes.

(Jordi Jané, autor de la biografia Li-Chang, el xinès de Badalona)

Programa del festival [PDF]