Festival Li-Chang

Arribem a la vint-i-unena edició carregats d’il·lusió i esperança!

El llegat de Joan Forns i Jordana “Li-Chang” (1916-1998) el tenim present no només en aquest Festival, sinó que també ens ha encomanat l’esperit de lluita i superació que va demostrar al llarg de tota la seva trajectòria. I l’empenta invisible del seu ànim ens fa agafar forces per, ara més que mai, superar les adversitats.

La màgia i un somriure no poden guarir els mals del nostre món, però ens poden ajudar a afrontar-los amb moltes més ganes; o no són les il·lusions les que ens ajuden a viure? Com diu Paulo Coelho, “la màgia és un pont que et permet anar del món visible a l’invisible i aprendre de tots dos”.

I és amb aquest enorme desig i energia que hem elaborat el Festival d’enguany. Com sempre, únic, espectacular i per a tothom.

Enric Magoo. Director Artístic del Festival.

Artista de gran projecció internacional, el badaloní Joan Forns i Jordana ‘Li-Chang’ va destacar per la creativitat i elegància amb què posava en escena fins i tot els números més senzills. Les seves “revistes fantàstiques” són una autèntica fita de les arts escèniques del segle XX. Si Joan Brossa el va definir com l’últim mestre de l’il·lusionisme clàssic català, també és cert que Li-Chang és un exemple de renovació per a les noves generacions d’il·lusionistes.

(Jordi Jané, autor de la biografia Li-Chang, el xinès de Badalona)