La companyia badalonina Món Animal celebra els 10 anys (+1) de trajectòria recuperant l’obra amb la que va néixer

L’espectacle es representarà al Teatre Margarida Xirgu els dies 19 i 20 de març en el marc del programa “Badalona a escena”, impulsat des de Badalona Cultura.

Món animal al Teatre Margarida Xirgu

Badalona Cultura segueix apostant pels talents locals dins del seu programa “Badalona a escena” oferint a les entitats de les arts escèniques de la ciutat un espai per a l’exhibició dels seus projectes. És en el marc de “Badalona a escena” que sorgeix la col·laboració entre Badalona Cultura i la companyia Món animal per celebrar els seus 10 anys (+1) de trajectòria. Per commemorar l’efemèride, la companyia torna a muntar l’obra amb què va néixer: Món animal.

L’espectacle, dirigit per Míriam Puntí, és un text d’Ivan Vallejo guardonat al IV concurs literari de Teatre Breu INICIA’T de Badalona. La versió original fou premiada amb una Guineueta i distingida com a millor Producció de Badalona a Escena 2011. Per aquest nou muntatge, l’autor ha reescrit part del text i ha afegit un nou personatge, a petició de la companyia, que no apareixia a la producció original.

La companyia badalonina es va formar precisament davant la necessitat de crear un grup de teatre per representar aquesta obra, Món animal, després de guanyar el IV concurs literari de Teatre Breu INICIA’T l’any 2010. L’obra es va estrenar llavors al Teatre Zorrilla obtenint un gran èxit de públic i, deu anys (+1) després, ho farà al Teatre Margarida Xirgu en una doble funció els dies 19 i 20 de març a les 20h i 19h del vespre, respectivament.

Tal i com afirmen des de la companyia, «deu anys després, ningú pot negar que el món és més animal que mai i ho podrem comprovar amb l’actual muntatge, que té poc a veure amb l’original». Amb una interpretació i una posada en escena poc habitual, segell de la companyia, l’obra és una paròdia on persones treballadores esbojarrades, sota un ambient competitiu i estressant, es troben davant d’un cap d’empresa amb idees animals.

Des de llavors, la companyia ha posat en escena sis espectacles més, tots ells estrenats a Badalona, consolidant el seu estil particular marcat per l’humor absurd i el to de comèdia. El seu segon espectacle, L’honorable Matarrates de Joan Guasp, va ser el text guanyador del V concurs literari de Teatre Breu INICIA’T i, posteriorment a la seva estrena badalonina, va realitzar una petita gira per Mallorca el 2012.

També va realitzar una gira per les Balears el seu tercer espectacle, Un quilo d’invisible de Joan Miquel Oliver, estrenat el 2014. Els seus darrers espectacles, La vetlla fúnebre, de Guy Foissy –estrenat el 2016 i premiat amb una nova Guineueta– i el clàssic d’Eugène Ionesco, La cantant calba –estrenat el 2018– han fet temporada a l’Almeria Teatre de Barcelona, ara rebatejat com a Golem’s. Precisament aquesta sala barcelonina acollirà, de nou, la companyia badalonina pels volts de Sant Jordi.

VENDA D’ENTRADES

Les entrades es poden adquirir al web www.teatrezorrilla.cat o a taquilla el mateix dia de la funció per un preu de 10 €.

Comparteix: