L’oncle Vània i Laika obren aquest cap de setmana la temporada als teatres municipals de Badalona

Davant l’anunci per part del Govern de la Generalitat d’aixecar les restriccions en l’aforament dels equipaments escènics i musicals, hem ampliat al 100% l’aforament i hem posat a la venda noves entrades per als espectacles de L’Oncle Vània, Laika i també Malditas plumas.

L'oncle Vània i Laika

Badalona Cultura estrenarà aquest divendres 28 de gener al Teatre Zorrilla la nova temporada escènica amb la nova versió del clàssic d’Anton Txékhov, L’oncle Vània. Dirigida pel prestigiós director lituà Oskaras Koršunovas i amb un repartiment estel·lar català: Lluís Marco, Julio Manrique, Carme Sansa, Ivan Benet o Júlia Truyol, entre d’altres, l’obra és una aposta radicalment lliure d’una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX i una oportunitat de veure els nostres artistes en registres insospitats.

L’antiga casa de camp d’una família aristocràtica russa vinguda a menys serà l’escenari d’aquest primer gran èxit de la temporada, un escenari on el temps i l’espai no estan definits i on els personatges són un grapat de destins humans —el tedi, la vida malgastada, l’amor no correspost o la feina inacabable—, abocats a un final apocalíptic.

També a Rússia, però en aquest cas pels gèlids carrers del Moscou de 1957, en plena Guerra Freda i cursa espacial, ens trobarem amb la gosseta Laika. La companyia badalonina Xirriquiteula Teatre torna al Teatre Margarida Xirgu amb l’espectacle que va confeccionar el 2018 a la Mobba i, més tard, amb residència artística en aquest mateix teatre on la podrem tornar a veure.

Guanyadora del premi Max 2021 al Millor Espectacle per a Públic Infantil, Juvenil o Públic Familiar, Laika ens explica, a través de retroprojeccions, titelles, autòmats i gestos, la història de la gossa astronauta que va passar a la història per ser el primer ésser viu a orbitar al voltant de la terra. Però qui era? D’on venia? I com va acabar dins la nau Spútnik II? Un conte ple d’aventures, persecucions, peripècies i viatges espacials que podrem veure aquest diumenge 30 de gener a les 18h al Teatre Margarida Xirgu.

VENDA D’ENTRADES

Davant l’anunci per part del Govern de la Generalitat d’aixecar les restriccions en l’aforament dels equipaments escènics i musicals, que estaven limitats des de finals de desembre al 70% d’ocupació, hem ampliat al 100% l’aforament dels espectacles programats als teatres municipals fins el proper diumenge 6 de febrer

En aquest sentit, hem posat a la venda noves entrades per als espectacles de L’Oncle Vània, Laika i també Malditas plumas.

Progressivament, i a mesura que les autoritats sanitàries confirmin que aquest 100% de l’aforament es manté vigent, s’aniran posant noves entrades a la venda per als següents espectacles, cosa que es comunicarà pels canals habituals.

Les entrades es poden comprar al mateix web www.teatrezorrilla.cat o a taquilla el mateix dia de la funció fins a dues hores abans de l’inici de l’espectacle.

GARANTIES DE SEGURETAT

Per entrar als teatres es seguirà aplicant un estricte protocol de seguretat i prevenció contra la Covid-19, que afectarà tant el públic com el personal tècnic i artistes que hauran d’adoptar mesures de protecció. En aquest sentit, l’ús de la mascareta continuarà sent obligatori a partir dels sis anys i serà necessari arribar, com a mínim, 20 minuts abans de l’inici de l’espectacle per facilitar l’entrada esglaonada. Un cop dins, s’haurà d’ocupar la butaca assignada en el moment de la compra.

Per a la tranquil·litat, seguretat i protecció de tot el públic i de les persones que treballen als teatres, s’hauran de seguir en tot moment les normes de seguretat indicades en els diferents equipaments i que també es podran consultar prèviament a través del web www.teatrezorrilla.cat.

Comparteix: