Blues & Ritmes

Amb la primavera arriba el Blues & Ritmes de Badalona i aquest 2023 ho farà amb una selecció de concerts ben heterogenis i amb la novetat de programar un concert per a tota la família. Del 25 de març a l’1 d’abril, el Teatre Margarida Xirgu acollirà quatre concerts amb referents, alguns més veterans i d’altres més actuals, del rock, el blues, el gòspel i el rockabilly.

Sis anys després del seu debut al Blues & Ritmes, el texà Alejandro Escovedo obrirà el festival el dissabte 25 de març a les 20 h amb un concert a peu dret al Teatre Margarida Xirgu. No vindrà pas amb la idea, ara bé, de presentar cap nou disc sinó d’oferir, per primera vegada a Europa i en rigorosa exclusiva pel festival, un espectacle íntegrament dedicat a les cançons d’Ian Hunter, eminència del rock britànic, i pel qual es farà acompanyar del grup de músics amb qui aquest ha estat girant i gravant discos del nou mil·lenni: la totpoderosa Rant Band.

Com avançàvem al principi, el festival estrena aquesta edició un nou format de concert familiar perquè les noves generacions comencin a conèixer tot el ventall de músiques del món que ofereix el Blues & Ritmes. La jove banda de gòspel novaiorquesa The Harlem Gospel Travelers crearan l’ambient ideal perquè gaudeixi tota la família ballant, cantant i picant de mans la tarda del diumenge 26 de març.

El divendres 31 de març a les 20 h els germans britànics Kitty, Daisy & Lewis, una barreja explosiva de rockabilly, swing, blues, country i rock & roll, faran finalment l’esperat concert que, el març del 2020, la pandèmia va frustrar.

I clourà el festival, el dissabte 1 d’abril a les 20 h, North Mississippi Allstars Duo, el tàndem format pels germans Dickinson que venen a presentar el seu tretzè treball, Set Sail, nominat als Grammy 2023 com a millor disc de blues contemporani.

El Blues & Ritmes és un dels cicles musicals amb més prestigi de l’Estat i en el seu currículm d’actuacions, primer a Can Solei i després als teatres Zorrilla i Margarida Xirgu, hi figuren artistes com Albert King, Screamin’ Jay Hawkins, George Clinton, Booker T & The MGS, Rosanne Cash i Randy Newman.

Podeu obtenir més informació sobre la història del festival mirant aquest vídeo que vam realitzar amb motiu del vintè aniversari.

Facebook: www.facebook.com/bluesiritmes

Twitter: @bluesiritmes

Instagram: @bluesiritmes

Spotify: B&R Badalona

#bluesiritmes