Blues & Ritmes

Després de l’obligada cancel·lació la temporada anterior, arriba amb més ganes que mai l’edició 2021 del Festival Blues & Ritmes de Badalona. Del 19 al 28 de març, tindrem un menú de cinc concerts amb les estrenes absoultes de dos nous discs. El bluesman britànic Ian Siegal serà l’encarregat d’inaugurar el festival el pròxim divendres 19 de març a les 20h amb un concert d’entrada lliure al Teatre Zorrilla Badalona. 

Ian Siegal és un dels bluesman britànics més aclamats de les últimes dècades. Nascut a Portsmouth però amb un ADN propi del Mississippí, obre per fi un nou Blues & Ritmes en el que serà el seu primer concert a Catalunya en una pila d’anys.

El Teatre Zorrilla serà l’escenari escollit, també, el dissabte 20 de març, per Joana Serrat per a presentar el nou disc Hardcore from the Heart. L’havíem d’haver vist actuar a Badalona el 2020 i la Covid ho va frustrar, però l’espera, en tot cas, haurà valgut la pena, ja que Joana Serrat, acompanyada d’una banda, The Great Canyoners, de cristal·lines harmonies, ha triat el Blues & Ritmes per fer l’estrena absolta del seu cinquè disc. Al mateix escenari badaloní, tindrem, el divendres 26 de març, a Aziza Brahim. La veu del Sàhara Occidental més influent de la seva generació ha triat el Blues & Ritmes, on ja va protagonitzar un impactant concert l’any 2016, per estrenar, finalment el seu nou disc Sahari.

Al Teatre Zorrilla tocarà, el diumenge 21 de març, el talent amb més classe de la nova música nord-americana d’arrels, Luke Winslow-King. I clourà el festival, el diumenge 28 de març,  al Teatre Margarida Xirgu, la californiana Jesca Hoop, que viatja fins a Badalona per destapar-nos els enigmes del seu extraordinari i colpidor últim disc produït per John Parish: Stonechild, una mirada a la cara fosca de la maternitat.

El Blues & Ritmes és un dels cicles musicals amb més prestigi de l’Estat i en el seu currículm d’actuacions, primer a Can Solei i després als teatres Zorrilla i Margarida Xirgu, hi figuren artistes com Albert King, Screamin’ Jay Hawkins, George Clinton, Booker T & The MGS, Rosanne Cash i Randy Newman.

Podeu obtenir més informació sobre la història del festival mirant aquest vídeo que vam realitzar amb motiu del vintè aniversari.

Facebook: www.facebook.com/bluesiritmes

Twitter: @bluesiritmes

Instagram: @bluesiritmes

Spotify: B&R Badalona

#bluesiritmes