Blues & Ritmes

En plena primavera arribarà aquest 2022 la nova edició del festival badaloní Blues & Ritmes. De l’1 al 23 d’abril, els dos teatres emblemàtics de la ciutat, el Teatre Zorrilla i el Teatre Margarida Xirgu, acolliran quatre concerts d’essència significativament rockera. El guitarrista i poeta rock novaiorquès Jesse Malin obrirà el festival el divendres 1 d’abril a les 20h amb un concert a peu dret al Teatre Margarida Xirgu.

Figura clau, fa ja més de vint anys, dels imbatibles D-Generation, Jesse Malin, demostra en cada concert la seva forma genuïna i explosiva d’entendre la música en viu. Arrencarà el Blues & Ritmes amb el seu nou treball (doble!): Sad and Beautiful World per reconnectar de ple al públic amb la litúrgia del rock en directe.

El Teatre Zorrilla serà l’escenari escollit per la resta d’artistes. El dissabte 2 d’abril Amadou & Mariam, icones de l’afro pop, i Blind Boys of Alabama, llegendes longeves del gospel, ens presentaran el seu espectacle conjunt en rigorosa estrena catalana, en la que evidenciaran, per mitjà d’una estimulant mescla de r&b, gospel, pop i blues, que Mali i Alabama mai no han estat tan a prop.

El dissabte 9 d’abril el pianista de Tom Petty & The Heartbreakers Benmont Tench visitarà finalment Badalona. El festival recupera l’artista, que no va poder actuar en l’edició frustrada per la Covid el 2020, i ho farà amb un recital a piano i veu, d’aquells íntims i especials amb el segell del Blues & Ritmes.

I clourà el festival, com a colofó de la Diada de Sant Jordi, el dissabte 23 d’abril, la llegenda del rock britànic Richard Thompson, que farà el seu únic concert a Catalunya en acústic.

El Blues & Ritmes és un dels cicles musicals amb més prestigi de l’Estat i en el seu currículm d’actuacions, primer a Can Solei i després als teatres Zorrilla i Margarida Xirgu, hi figuren artistes com Albert King, Screamin’ Jay Hawkins, George Clinton, Booker T & The MGS, Rosanne Cash i Randy Newman.

Podeu obtenir més informació sobre la història del festival mirant aquest vídeo que vam realitzar amb motiu del vintè aniversari.

Facebook: www.facebook.com/bluesiritmes

Twitter: @bluesiritmes

Instagram: @bluesiritmes

Spotify: B&R Badalona

#bluesiritmes