Dansa Metropolitana

Del 9 al 26 de març la sisena edició del Dansa Metropolitana omplirà de dansa els teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics de dotze ciutats metropolitanes, amb un total de 331 activitats per a un públic ampli i divers. Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans, són els municipis que se sumen un any més a aquest gran esdeveniment al voltant de la dansa.

Amb una programació que posa la dansa a l’abast de tothom i facilita el diàleg entre la crítica, els artistes i el públic, el 2023 destaca l’increment de propostes de dansa clàssica i neoclàssica, amb la presència de grans ballets d’arreu del món, i el focus en l’Amèrica Llatina, amb una selecció de peces de creadors i creadores de l’altra banda de l’oceà. Una programació que busca generar entusiasme a través d’una gran diversitat de propostes nacionals i internacionals, que van des de la dansa urbana fins al flamenc i la dansa contemporània, entre altres. A més, a través de la implicació de teatres i municipis, el 2023 el festival coprodueix, acompanya i presenta 10 noves peces d’una nova generació de creadors.

Seguint la tònica de les darreres edicions, Dansa Metropolitana presenta espectacles en una àmplia diversitat d’espais, amb un programa especialment extens en espais públics i gratuïts de totes les ciutats. Com a novetat, s’amplia la visió a espais arquitectònics emblemàtics i es crea el projecte Liminar, que habita espais del patrimoni cultural l’ús del qual es troba en transició, i els transforma en espais singulars per acollir intervencions de dansa. Per exemple, la Masia Freixa (Terrassa), l’Antiga Fàbrica Mercedes Benz (Barcelona), l’Antiga Editorial Gustau Gili (Barcelona), el Vapor Codina (Sabadell) o Can Bagaria (Cornellà), entre altres. La diversitat d’espais respon a la voluntat de fer arribar la dansa a nous públics, apropant-la a noves comunitats des d’espais públics que li són propers o convidant-les enguany a descobrir-ne de nous.

Dansa Metropolitana 2023 – Programa