Dansa Metropolitana

Del 10 al 27 de març la cinquena edició del Dansa Metropolitana omplirà de dansa els teatres, museus, centres cívics, carrers, places i espais públics i singulars de dotze ciutats metropolitanes amb un total de 301 activitats per a un públic ampli i divers.

Una de les novetats de l’edició d’enguany és l’expansió territorial amb l’adhesió de dos nous municipis, Sabadell i Granollers, que se sumen a Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet, El Prat, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Dansa Metropolitana també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Amb la idea de fer accessible la dansa arreu, s’afegeixen nous espais al festival com ara L’Estruch de Sabadell o la fàbrica de creació Roca Umbert de Granollers. A Barcelona, es comptarà amb la novetat espais tan rellevants com el CCCB, el Centre d’Arts Santa Mònica i el Centre d’Arts Digitals IDEAL, que inclourà a partir d’ara noves propostes d’arts escèniques immersives a Barcelona, així com nous espais a l’aire lliure com l’exterior de l’antiga seu de l’editorial Gustavo Gili (edifici recentment adquirit per l’Ajuntament de Barcelona i protegit com a Bé Cultural d’Interès Local – BCIL).

Dansa Metropolitana presenta una programació que s’ha bastit amb la complicitat de tots els agents dels diferents municipis, a través d’un sistema de consens. Una mostra de diàleg, unió i creació conjunta que caracteritza el festival i que ofereix una programació que posa la dansa a l’abast de tothom, que facilita el diàleg entre crítica, artistes i públic i que genera entusiasme amb propostes locals, estatals i internacionals de qualitat. Unes propostes eclèctiques que obren el Dansa Metropolitana a tots els estils possibles.

Dansa Metropolitana 2022 – Programa