El Festival Blues & Ritmes de Badalona estrena aquesta edició un concert pensat per gaudir en família

El tret de sortida del festival el donarà el dissabte 25 de març el texà Alejandro Escovedo acompanyat de la Rant Band amb un homenatge, inèdit a Europa, a Ian Hunter.

Blues & Ritmes 2023

S’acosta la nova edició del festival Blues & Ritmes de Badalona, que presenta aquest any, del 25 de març a l’1 d’abril, quatre concerts al Teatre Margarida Xirgu amb els ingredients de sempre: màxima exigència artística i propostes singulars no especialment fàcils de veure als escenaris catalans.

I una novetat! El festival estrena aquesta edició un nou format de concert familiar perquè les noves ¡ generacions comencin a conèixer tot el ventall de músiques del món que ofereix el Blues & Ritmes. La jove banda de gòspel novaiorquesa The Harlem Gospel Travelers crearan l’ambient ideal perquè gaudeixi tota la família ballant, cantant i picant de mans la tarda del diumenge 26 de març a les 18 h. S’adaptarà l’espai i es crearan diverses accions i activitats per tal que grans i petits puguin gaudir al màxim d’aquesta nova proposta de concert per a tota la família.

Sis anys després del seu debut al Blues & Ritmes, el texà Alejandro Escovedo obrirà el festival el dissabte 25 de març a les 20 h amb un concert a peu dret al Teatre Margarida Xirgu. No vindrà pas amb la idea, ara bé, de presentar cap nou disc sinó d’oferir, per primera vegada a Europa i en rigorosa exclusiva pel festival, un espectacle íntegrament dedicat a les cançons d’Ian Hunter, eminència del rock britànic, i pel qual es farà acompanyar del grup de músics amb qui aquest ha estat girant i gravant discos del nou mil·lenni: la totpoderosa Rant Band.

El divendres 31 de març a les 20 h els germans britànics Kitty, Daisy & Lewis, una barreja explosiva de rockabilly, swing, blues, country i rock & roll, faran finalment l’esperat concert que, el març del 2020, la pandèmia va frustrar.

I clourà el festival, el dissabte 1 d’abril a les 20 h, North Mississippi Allstars Duo, el tàndem format pels germans Dickinson que venen a presentar el seu tretzè treball, Set Sail, nominat als Grammy 2023 com a millor disc de blues contemporani.

Blues & Ritmes

El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la Península a programar blues i músiques del món. Eclèctic per definició, el festival dóna cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Amb una llunyana primera edició, l’estiu del 1989 al Parc de Can Solei, i amb el Teatre Zorrilla -i, més tard, el Principal, ara Margarida Xirgu- com a seus del festival des de fa vint anys, el Blues & Ritmes ha brindat un munt de nits memorables (Albert King!, George Clinton!, Booker T & The Mgs!, Rosanne Cash!, Randy Newman!) als melòmans més exigents de la ciutat i als que, any rere any, ens visiten de la resta de Catalunya… i, fins i tot, de més enllà…

Comparteix: