Èxit rotund d’assistència en el primer cap de setmana del Festival Blues & Ritmes de Badalona

Debut a l’Estat de Benmont Tench el proper dissabte 9 d’abril, actuant també per primera vegada en solitari a Europa.

Benmont Tench (credit, Andy Tennille)

L’edició 2022 del Festival Blues & Ritmes ha arrencat aquest primer cap de setmana d’abril omplint fins dalt el Teatre Zorrilla i el Teatre Margarida Xirgu de Badalona. Públic incondicional del festival, veïns i veïnes de Badalona, curiosos debutants i autèntics fans que han recorregut quilòmetres per veure els seus referents musicals s’han donat cita aquests passats divendres i dissabte als teatres badalonins, recuperant aquell ambient tan especial segell Blues & Ritmes que no es veia des d’abans de la pandèmia. Una barreja singular de públics que s’ha retrobat i ha pogut tornar a gaudir del contacte directe amb els artistes durant i després dels concerts i ballar al ritme de la música fos o no el concert a peu dret.

Jesse Malin i la seva explosiva banda van entregar al públic del Teatre Margarida Xirgu una nit d’emocions i rock’n’roll urbà amb un directe potentíssim on la contínua interacció de Malin amb el públic va contagiar d’energia la sala. Llargues cues es van fer a la sortida per poder tenir una foto o firma de record amb l’artista. Per la seva banda, l’esperat primer concert conjunt a Catalunya d’Amadou & Mariam i els Blind Boys of Alabama va exhaurir totes les localitats del Teatre Zorrilla la nit de dissabte. Un sold out que va estar a l’altura del formidable maridatge de llengües i ritmes que va convertir els tres pisos del teatre badaloní en una autèntica festa musical.

Seguint amb la història del festival de portar grans noms de la música però poc vistos a casa nostra, Benmont Tench el dissabte 9 d’abril i Richard Thompson el dissabte 23 d’abril, actuaran en solitari per primera vegada a Catalunya.

El compositor, pianista i cantant Benmont Tench, teclista durant anys dels mítics Tom Petty & The heartbreakers, ve expressament des de Florida al Teatre Zorrilla de Badalona per oferir un concert únic a piano i veu mai vist als escenaris europeus. Tal i com avança l’artista en les seves xarxes socials, està preparant un repertori especialment dissenyat per a l’ocasió en que combinarà temes del seu àlbum You shoud be so lucky, amb altres del seu pròxim disc i una selecta selecció on no hi faltaran llegendaris títols dels heartbreakers. Un concert que s’hauria d’haver vist en l’edició frustrada per la pandèmia el 2020 i que tant artista com organitzadors del festival han volgut recuperar tan bon punt ha estat possible.

El veterà guitarrista i referent del folk rock britànic, Richard Thompson, oferirà el concert de cloenda del festival al teatre Zorrilla i ho farà, a més, en una data ben emblemàtica, el dissabte 23 d’abril, Diada de Sant Jordi. En més de 50 anys de carrera mai havia actuat a Catalunya i ho farà en un concert en solitari en acústic. Una oportunitat única i exclusiva de poder gaudir de qui és una veritable institució cultural al seu país.

Blues & Ritmes

El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la Península a programar blues i músiques del món. Eclèctic per definició, el festival dóna cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Amb una llunyana primera edició, l’estiu del 1989 al Parc de Can Solei, i amb el Teatre Zorrilla -i, més tard, el Principal, ara Margarida Xirgu- com a seus del festival des de fa vint anys, el Blues & Ritmes ha brindat un munt de nits memorables (Albert King!, George Clinton!, Booker T & The Mgs!, Rosanne Cash!, Randy Newman!) als melòmans més exigents de la ciutat i als que, any rere any, ens visiten de la resta de Catalunya… i, fins i tot, de més enllà.

Entrades

Les entrades dels concerts estan a la venda a través de la pàgina web del Teatre Zorrilla – Centre d’Arts Escèniques de Badalona www.teatrezorrilla.cat

Comparteix: