Primer cap de setmana del Festival Blues & Ritmes amb entrades exhaurides per als tres concerts

Jesca Hoop no podrà finalment viatjar a Badalona i es cancel·la el seu concert previst pel proper diumenge 28 de març

JESCA HOOP - FESTIVAL BLUES & RITMES

El blues definitivament ha tornat a Badalona. El Teatre Zorrilla ha estat còmplice aquest cap de setmana del desig de tornar a anar de concert, de viure la música en directe, d’emocionar-se amb el crescendo d’uns repertoris que portaven molt de temps sense ser compartits als escenaris. Ian Siegal amb la seva espectacular banda, Joana Serrat i els seus The Great Canyoners i Luke Winslow-King acompanyat del guitarrista Roberto Luti, haurien pogut tocar, com va dir el bluesman Ian Siegal, tota la nit. Perquè està molt bé tocar a l’habitació de casa, deia la Joana, però fer-ho davant el públic ja tocava.

El públic en tenia ganes i els músics també. I així s’ha demostrat en aquest primer cap de setmana de Festival amb les entrades exhaurides per als tres concerts.

Programar artistes internacionals en temps de pandèmia era una aposta ferma però també un repte. El Festival ha tingut la sort de poder comptar amb les figures internacionals d’Ian Siegal i Luke Winslow-King però, finalment, després de batallar-ho fins a l’últim moment, l’artista californiana resident al Regne Unit, Jesca Hoop, no podrà viatjar a Badalona. La seva actuació, prevista pel proper diumenge 28 de març al Teatre Margarida Xirgu de Badalona, ha hagut de ser cancel·lada.

Les dificultats dels artistes per viatjar en aquest context global de pandèmia era un risc que hi havia però que calia assumir. Malauradament, a la cantant i guitarrista Jesca Hoop no li ha estat possible traslladar-se del Regne Unit a Badalona. Hauran d’arribar temps millors per poder gaudir a casa nostra d’un dels talents més polièdrics i captivadors de la música nord-americana d’autor.

L’organització del Festival ja s’ha posat en contacte amb totes les persones que tenien entrades per al concert per procedir a fer-ne la seva devolució.

Serà l’artista sahrauí, Aziza Brahim, l’encarregada de cloure aquesta edició del festival el proper divendres 26 de març a les 20h. El Teatre Zorrilla canviarà de registre per introduir-se en l’univers intensament personal de la veu del Sàhara Occidental més influent de la seva generació. Com un crit de retorn d’algú atrapat en el flux de l’exili, Aziza Brahim ens descobrirà el seu nou àlbum Sahari. Acompanyada d’una banda extraordinària en què hi figura un dels músics més reputats de la nostra ciutat, el baixista Guillem Aguilar, tornarà al Blues & Ritmes, on ja va protagonitzar un impactant concert l’any 2016. Autèntic blues del desert sobre l’exili i l’enyor del poble sahrauí per posar el punt final al Blues & Ritmes 2021.

Blues & Ritmes

El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la Península a programar blues i músiques del món. Eclèctic per definició, el festival dóna cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Avui és un dels festivals amb més prestigi de l’Estat en aquests estils musicals i en el seu currículum d’actuacions, primer a Can Solei i després als teatres Zorrilla i Principal de Badalona (ara Teatre Margarida Xirgu), hi figuren artistes com Albert King, Screamin’ Jay Hawkins, George Clinton, Booker T & The MGS, Rosanne Cash i Randy Newman.

Entrades

Les entrades dels concerts estan a la venda a través de la pàgina web del Teatre Zorrilla – Centre d’Arts Escèniques de Badalona www.teatrezorrilla.cat

Comparteix: